Nye ansigter i IT-Branchens Policy Boards

Der er kommet nye kræfter i spidsen af to af IT-Branchens Policy Boards – tidligere kendt som udvalg. Jacob Herbst fra Dubex er valgt til ny forperson for Policy Board for Cybersikkerhed, mens Marianne Fischer-Rasmussen fra Accenture fører an i Policy Board for Digitale kompetencer.

De to nye forpersoner skal være med til sætte fremtidssikrede dagsordener og ambitiøse handlingsplanerne for de to Policy Boards.

Cybersikkerhed er vigtigere end nogensinde før

Jacob Herbst er CTO og partner i Dubex A/S og følger udviklingen på sikkerhedsområdet tæt. Han vil som ny forperson for Policy Board for Cybersikkerhed nu i endnu højere grad involvere sig i arbejdet med at styrke den danske cyber- og informationssikkerhed. Jacob sidder desuden med i det Nationale Cybersikkerhedsråd og regeringens Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed.

Jacob udtaler: ”Som IT-Branche har vi en vigtig rolle med at sikre, at digitalisering går hånd i hånd med cyber- og informationssikkerhed. Senest har situationen i Ukraine understreget at er dette særligt vigtigt – ikke bare for at vi er beskyttet mod kriminelle, men også betragter digitaliseringen i et større sikkerhedspolitisk lys.”

Jacob er allerede kendt i boardet, som han har siddet i det sidste halve år. Som forperson vil han særligt fokusere på et endnu stærkere offentligt-privat samarbejde:

”Ordentlig sikkerhed krævet et bredt samarbejde. Som en del af IT-Branchen er vores Policy Board vigtigt for at sikre sammenhæng mellem arbejdet i den offentlige og den private sektor. Som brancheforeningen har vi et særligt ansvar for at bygge bro mellem de to sider, så vi kan garantere at digitaliseringen af Danmark sker på sikker vis”

I spidsen for dansk digital transformation

Som ny forperson i Policy Board for Digitale kompetencer skal Marianne Fischer-Rasmussen være med til at sikre adgang til de rette kompetencer og ressourcer, der skal bygge fremtidens digitale Danmark.

Marianne Fischer-Rasmussen er Nordic Talent Acquisition Lead og HR Country Lead Denmark i Accenture og udtaler om sin nye post:

“Er der noget, jeg altid har været stolt af, er det vores helt unikke uddannelsesmodel her i Danmark, som sikrer gratis adgang til læring for alle der kan og vil, og dermed en veluddannet arbejdsstyrke. At jeg så nu får mulighed for selv at engagere mig endnu mere aktivt i denne model er bare et helt vildt privilegium, som jeg i den grad ser frem til”.

I mere end 20 år har Marianne Fischer-Rasmussen arbejdet i større, internationale virksomheder med at formulere og tilpasse både strategiske, operationelle og individuelle kompetencer, og det er netop dette arbejde, der motiverer hende: ”Læring og udvikling af nye kompetencer har altid været den primære driver for mig i mit personlige liv såvel som min professionelle HR-karriere,” afslutter hun.

Forpersoner i alle IT-Branchens Policy Boards

  • Michael Wätjen, Nine, Policy Board for Offentlig Digitalisering 
  • Ditte Haugaard Clausen, KMD, Policy Board for Grøn Omstilling 
  • Jacob Herbst, Dubex, Policy Board for Cybersikkerhed
  • Freddy Lykke, Sirenia, Policy Board for Digital Sundhed
  • Ulrich Ramm, Fujitsu, Policy Board for Regulatoriske Rammer
  • Marianne Fischer-Rasmussen, Accenture, Policy Board for Digitale kompetencer 
  • Heidi Have, Dell, Policy Board for Kvindelige ledere i IT-Branchen
  • Bent Dalager, KPMG, Policy Board for NewTech 
  • Stig Myken, Heraldyne, Policy Board for Kapital og iværksætteri

De afgående forpersoner er for Bjarke Alling fra Liga, der afgiver sin forpersonspost i Policy Board for Cybersikkerhed. For Policy Board for Digitale kompetencer afgår Annette Otto fra Atea. Tusinde tak for det store arbejde, I har gjort.

Vil du også være med?

Er du interesseret i at være med på de ambitiøse hold, der sætter standarden for fremtidens IT i Danmark. Læs mere om vores Policy Boards her eller tag fat i Mette Lundberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *