Det tænker de danske CIO’s om udviklingen af AI

En af CIO’ens vigtigste arbejdsopgaver er at have fingeren på pulsen, når det kommer til den teknologiske udvikling. Og det siger sig selv, at kunstig intelligens ikke er til at komme uden om. Men hvad tænker de danske CIO’s om den rivende udvikling på området? Vi har spurgt to af Danmarks mest toneangivende CIO’s.

Kunstig intelligens, generativ AI og nye banebrydende sprogmodeller. Ingen af os har kunne undgå at stifte bekendtskab med den teknologiske revolution inden for AI det sidste år.

Hvorfor er det som CIO særligt vigtigt at forhold sig til kunstig intelligens? Går udvikling for hurtigt? Og hvordan kan man som it-direktør høste frugterne af teknologien, og hvor skal man passe på?

I den nyeste episode af IT-Branchens podcast dykker vært Anton Gade-Nielsen ned i CIO’ens forhold til kunstig intelligens. Med sig i studiet har han Anders Romare fra Novo Nordisk og Morten Rye Christensen fra Semler Gruppen.

En bølge af hype?

Emil Sarauw

”Det er meget banebrydende. For mig, der har fulgt denne teknologi, er det måske ikke så overraskende, at teknologien er i stand til det, men jeg havde aldrig troet, at det ville være så nemt at skalere teknologien og så billigt for alle at bruge den. Det har overrasket mig, at det er blevet så let og tilgængeligt for alle så hurtigt,” indleder Emil Sarauw, Head of Artificial Intelligence hos Droids Agency og ekspert i AI, som også medvirker i episoden for at dele sin viden om professionel brug af kunstig intelligens.

Og AI er I den grad et emne, der fylder i bestyrelserne hos både Novo Nordisk og Semler Gruppen.

Anders Romare

”Vi havde en debat så sent som i går i bestyrelsen. Nogle af os har været inden for feltet i nogle år, og vi har set hypede tendenser komme og gå inden for it og andre teknologiske områder” fortæller Anders Romare fra Novo Nordisk og fortsætter:

”Og min personlige fornemmelse, og det gælder mange nye teknologier, er, at vi overvurderer værdien på kort sigt, men undervurderer værdien på lang sigt”.

Også i Semler Gruppen ser Morten Rye Christensen stadig begrænsninger, i hvad en AI kan assistere med på i virksomhederne og for enkelte ansatte:

Morten Rye Christensen

”Jeg ser ikke lige nu et scenario, hvor vi beder ChatGPT eller lignende tjenester om at træffe beslutninger eller træffe forretningsmæssige beslutninger for os. Jeg ser det mere som en personlig assistent,” forklarer han.

Begge CIO’s er enige om, at der er særligt nogle områder, hvor det er vigtigt at udstikke guidelines for de ansatte og passe på, at datadelingen foregår på ansvarlig vis. Hør mere i det fulde afsnit, som du finder på Spotify eller hvor du normalt lytter til dine podcasts.

Om CIO Insights

I podcasten CIO Insights tager vi pulsen på de danske CIO’s maskinrum og de digitale forretninger, der former fremtidens Danmark. Podcasten udkommer hver 6. måned. I hvert afsnit interviewer vi medlemmer af IT-Branchens CIO Transformation Board. Podcasten er produceret af IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *