Fem etiske dogmer du bør følge

Med fem dogmeregler vil IT-Branchen udbrede kendskabet til, hvordan man laver etisk softwareudvikling.

Fem etiske dogmer du bør følge

Det voksende antal teknologier og adgangen til enorme mængder data, gør det desværre muligt at lyve, manipulere, spionere og udnytte intetanende ofre som aldrig før.

En udvikling som over årene har resulteret i et næsten tilsvarende antal forsøg på at etablere etiske og lovgivningsmæssige retningslinjer for at sikre os mod netop dårlig brug af teknologi.

Men uanset om der har været tale om fængende slogans som ”Don’t be evil” eller EU’s omfattende Digital Service Act, så kommer vi ikke udenom, at vi som it-leverandører og digitale bureauer også har et stort ansvar for den måde, vi bruger teknologien på.

”Det nytter ikke at gemme sig bag flotte hensigtserklæringer eller at sidde og vente på en lovgivning. Det er jo i sidste ende os, der rådgiver alle andre om fremtidens løsninger. Derfor har vi også et stort etisk ansvar for, hvad der bliver udviklet,” siger Jesper Nørding Pedersen, direktør og partner i Forte Advice.

Bureauledernetværket i IT-Branchen har derfor udarbejdet fem dogmer for etisk softwareudvikling, som de anbefaler, alle digitale bureauer og udviklingshuse bruger.

”Vi har udarbejdet fem udviklingsdogmer, der på en konkret og forståelig måde skal fungere som et kodeks for, hvordan man laver ansvarlig softwareudvikling i branchen – Både i forhold til grønne løsninger, dataindsamling og AI,” udtaler Jesper Nørding Pedersen.

Her er de fem dogmer for ansvarlig softwareudvikling

Følgende bureauer har allerede skrevet under på de fem dogmer for ansvarlig softwareudvikling:

Download de fem dogmer for ansvarlig softwareudvikling her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *