Er du til standard eller start-forfra?

En kontrakt koster tid og penge at udarbejde – og endnu flere, hvis den ikke er lavet ordentligt. Det kan derfor være en fordel at tage udgangspunkt i en standardkontrakt, når næste opgave skal i hus.

Helt grundlæggende er en standardkontrakt nogle tanker som professionelle jurister har tænkt for dig, for virksomheden og for dem du skal arbejde sammen med.

”Basalt set er en standardkontrakt bare et idekatalog til, hvad en kontrakt bør indeholde. Men det er et godt udgangspunkt i for ens samarbejde,” siger Tim Nielsen, advokat hos DAHL Advokatfirma.

På den måde slipper man for at skulle opfinde den dybe tallerken eller betale i dyre domme for at få andre til at skrive en kontrakt helt fra bunden.

En standardkontrakt kan være det hele værd

Forestil dig, at du ikke har en standardkontrakt, men må starte med et blankt stykke papir og komme med nogle ideer til, hvad en kontrakt skal indeholde.

Typisk får man skrevet tingene lidt uheldigt eller ikke præcist nok. For de færreste mennesker er jurister, og tænker derfor ikke i de baner, kontrakter gør.

”Skal man selv i gang, får man typisk nedskrevet nogle ting, som nok giver god mening, når man sidder og taler om dem. Men hvis de på et tidspunkt skal prøves for en domstol, så er det pludseligt ikke klart nok, hvad der egentligt er aftalt. Og det kan blive dyrt,” udtaler Tim Nielsen.

Derudover glemmer man typisk nogle forhold, som en standardkontrakt vil have med.

Brug IT-Branchens standardkontrakter

IT-Branchen har derfor i samarbejde med DAHL Advokatfirma udarbejdet en række standardkontrakter til brug for netop virksomheder i it-branchen.

De er tilpasset specielt til it-branchens forhold – uanset om der er tale om små aftaler eller større kontrakter.

Som medlem kan du altid downloade vores standardkontrakter gratis. Så husk at bruge dem.