Skal du øge din pensionsindbetaling?

Vil du have plads til at nyde livets mange goder – også når du går på pension? Så kan det være du skal tage et kig på, om du skal øge din pensionsindbetaling.

Pensionsindbetaling

OPDATERET 2023. IT-BRANCHEN HAR INDGÅET SAMARBEJDSAFTALE MED VELLIV.

Det vækker altid mange spørgsmål når man snakker om pension, for hvor meget skal man spare op, og hvordan sikre man sig selv bedst muligt, så man som minimum kan leve det liv man gør i dag?

Selvom pension er en ret fundamental ting, er fem ud af ti danskere dog stadig bekymrede for, om de overhovedet sparer nok op til livet som pensionist. Og næsten lige så mange danskere ved ikke hvordan de tilpasser deres pensionsordning.

Men det behøver slet ikke være så svært at komme i gang. Vi har lavet denne lille guide, som sætter fokus på, hvad man skal overveje for at få mest ud af sin pension.

Overvej din situation

For at få skabt et overblik over sin pensionsopsparing, er det altid en god ide at starte med at kigge på, hvor meget man har stående på sin opsparing i dag, og derefter regne sig frem til, hvor meget man vil have stående når man går på pension.

I takt med at vores karriere udvikler sig og vi bevæger os op igennem løntrinene, er der rigtig mange der glemmer at tage et kig på deres pensionsindbetaling, og få tjekket om den stemmer overens med lønniveauet.

Hos Danica bruger man en lidt grov tommelfingerregel der siger, at man ved pensionering skal have ca. 6½-7 gange ens årsløn sparet op. Mere hvis man er højere lønnet og mindre hvis man er relativt lavere lønnet. Men det afhænger også af ens civilstand, og om man har anden opsparing ved siden af.

Kom i gang i god tid

For at du kan skabe de bedste rammer for dig selv, handler det om at komme i gang i god tid. Jo tidligere du kommer i gang med at indbetale til din pensionsopsparing, jo flere år har du til at spare op, og jo længere tid har din opsparing til at trække renter.

Men pension handler ikke blot om at spare en masse penge op. Det handler i høj grad også om at gøre sig nogle overvejer om, hvordan man gerne vil leve, når man en dag forlader arbejdsmarkedet til fordel for pensionistlivet.

Når man har gjort sig disse overvejelser, kan man derefter kigge på sin opsparing for at finde ud af, om det er et realistisk scenarie med den pensionsopsparing man har nu, eller om man skal overveje at øge din pensionsindbetaling.

Få en attraktiv firmapensionsordning

Med en firmapensionsordning hos Danica har du mulighed for at give dine medarbejdere tryghed gennem hele livet, og på samme tid fremme trivslen på arbejdspladsen.

Hver medarbejder vil individuelt blive kontaktet, når der sker ting i den enkelte medarbejders liv, hvor det kunne være relevant at få tjekket op på pensionsordningen. Det kunne være ved lønforhøjelse, flytning, familieforøgelse, ægteskab, skilsmisse eller lignende.

På den måde hjælper du til, at dine medarbejder sikre sig selv bedst muligt, så de kan leve det liv de individuelt ønsker, den dag de går på pension.