Ny formand for IT-Branchen

Anja Monrad, Dells direktør for Central- & Østeuropa og veteran i både den danske og internationale it-branche, bliver ny formand for IT-Branchen. Hun afløser Kim Nielsen, da han efter fire år ifølge vedtægterne ikke kunne fortsætte som formand.

Ny formand for IT-Branchen

”Teknologi og it spiller en kæmpe rolle i vores samfund, og er en af de største forandringskræfter overhovedet i dag. Det giver os som branche og brancheforening nogle fantastiske muligheder, men også et meget stort ansvar. Det vil jeg gerne være med til at løfte,” forklarer Anja Monrad som baggrund for, at hun sagde ja til formandsposten i IT-Branchen.

Hun oplever, at vi som branche har ændret os fra at være dem, der ”bare” leverede data og computere, og til at teknologien i dag har afgørende betydning for det enkelte menneske, samfundet og ikke mindst den globale bæredygtighed.

Og det seneste år med den globale pandemi har tydeliggjort teknologiens indflydelse og muligheder. Teknologien giver os f.eks. en unik mulighed for at styrke vores børns videns- og uddannelsesniveau – ikke bare i Danmark men også i lande, hvor der ikke er samme gode adgang til uddannelse.

Også i forhold til miljøet og fremtidens velfærd, kommer vi ikke i mål, hvis vi ikke gør brug af teknologien. Alle agendaer som Anja Monrad gerne vil skubbe fremad sammen med foreningens nye strategi.

Fuld fokus på ny strategi

IT-Branchen lancerede sidste år en ny strategi, der afspejler den nye rolle, som branchen har i forhold til omverdenen.

En del af strategien er, at vi skal stå stærkere sammen med andre, og vi vil derfor inkludere flere typer medlemmer, da vi netop ser, at også traditionelle virksomheder som f.eks. Coop digitaliserer deres forretning.

Derfor så vi til generalforsamlingen også, at man for første gang fik en ikke-it-leverandør med i hovedbestyrelsen.

”Selvom vi ser en sammensmeltning af brancher pga. digitaliseringen, så vil vi fortsat være en uafhængig brancheforening, der differentierer os med vores dybe faglige viden om teknologi og løsninger. Så vi kommer ikke til at glemme vores over 100 år gamle rødder. Dem bygger vi ovenpå, så vi hele tiden er et skridt foran og til stadighed inspirerer den kæmpe digitale transformation, som foregår i samfundet lige nu,” udtaler Anja Monrad.

Overtager en stærk og sund brancheforening

På bare fire år er antallet af medlemmer steget med 84%, og vi har i dag over 800 medlemmer, som er mere aktive end nogensinde før.

”IT-Branchen står i dag langt stærkere funderet, med større medlemskreds, større sekretariat, ny ledelse og sundere økonomi. Og så er strategien for årene frem lagt. Så jeg glæder mig til at være med til at flytte både os som branche, men også os som mennesker og samfund ind i det 21. århundrede,” slutter Anja Monrad.

Berlingske Tidende har skrevet om den nye formand ”International it-veteran ny formand for IT-Branchen” ligesom ITWatch har skrevet om det ”Her er den nye ITB-formands agenda”. Computerworld skrev: Anja Monrad ny formand for IT-Branchen – her er hendes agenda: “Det er en branche i forandring”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *