Medarbejdere kommer i alle former

Hos IT-virksomheden, IT Forum Gruppen, sætter man en ære i at der er plads til alle, uanset om man har et handicap, en diagnose eller ej

Medarbejdere kommer i alle former

I Danmark er det kun hver tredje person med et større handicap der er i arbejde, og ofte får folk med et handicap eller en diagnose slet ikke en chance for at vise deres værd, fordi der hersker mange fordomme om, hvad de helt konkret kan bidrage med på arbejdsmarkedet.

”Rigtig mange virksomheder er skræmt fra at ansætte folk med handicap, fordi de er bange for, at det vil tage for meget tid og penge, og i sidste ende kun være en byrde for forretningen, som jo også skal passes,” fortæller Kenneth Hansen, CTO i IT Forum Gruppen.

Det er dog langt fra den opfattelse man har hos IT Forum Gruppen, hvor man har flere ansatte med enten en diagnose eller et handicap, som arbejder på lige fod med alle de andre medarbejdere.

”Hos IT Forum Gruppen mener vi det er vores samfundspligt at give alle mennesker, uanset om de så har et handicap, en diagnose eller ej, en chance for at skabe værdi med de kompetencer de besidder, i nogle trygge og faste rammer,” fortæller Kenneth.

Kræver gensidig tilpasning men skaber stor værdi

Hos IT Forum Gruppen påpeger man, at det fra virksomhedens side kan kræve noget overskud at tage en person med et handicap eller diagnose ind, da det i visse tilfælde kan kræve lidt ekstra tid at lære personen op.

”Man skal som virksomhed være klar på at investere lidt ekstra tid og ressourcer i opstartsfasen, men når medarbejderen først er 100% inde i opgaverne, så får du dig en utrolig trofast medarbejder, der levere det ene perfekte stykke arbejde efter det andet,” udtaler Kenneth og fortsætter.

”Mange virksomheder tror, at personer med handicap skal have alle mulige komplekse hjælpeværktøjer for at kunne udføre deres arbejde, men ofte er det faktisk bare ganske simple hjælpemidler eller personlig assistance de har brug for.”

Hos IT Forum Gruppen har det at ansætte folk med en diagnose eller et handicap skabt en gensidig værdi for både virksomheden men også den enkelte medarbejder, og de håber på at flere virksomheder vil få øjnene op for netop dette potentiale i fremtiden.

Tag del i job-ugen og find din næste medarbejder

I regeringen vil man også have flere virksomheder til at få øjnene op for potentialet i at ansætte folk med et handicap eller en diagnose, og man har derfor sat et mål om at få 13.000 personer med et handicap eller en diagnose på arbejdsmarkedet.

For aktivt at arbejde mod dette mål, er uge 49 blevet udnævnt til at være den årlige job-uge, hvor virksomheder og personer med handicap kan møde hinanden.

I forbindelse med job-ugen har vi i IT-Branchen valgt at afholde arrangementet ”flere mennesker med handicap i job”. Her vil du kunne få information om og inspiration til, hvor du kan hente hjælp og vejledning når du skal ansætte en handicappet medarbejder.