I kan hjælpe anbragte børn sikkert ind i den digitale verden

Cirka 40 % af anbragte børn og unge har ikke deres egen computer. Det sætter dem bagud både socialt og i deres fremtidige jobs. Støt Børnenes IT-Fond og vær med til at sikre digital dannelse til alle børn.

Hver års giver Børnenes IT-Fond op mod 750 anbragte børn en bærbar computer – og en håndsrækning ind i det digitale samfund. Computeren hjælper børnene med at indgå i sociale sammenhænge, i samfundet og senere hen i erhvervslivet med de krav, der er til digitalisering

”Mange tager jo en computer for givet, og det er ikke nødvendigvis sådan, det er, for de anbragte børn, som ikke har økonomiske ressourcer eller på anden måde mulighed for at få en computer,” fortæller Sylvia Blazejowski, Projektchef hos Børnehjælpsdagen. Hun oplever en stor glæde hos børnene, når de modtager computeren, ”jeg tror frem for alt, at det også handler om, at de føler sig som andre børn,” uddyber hun.

Prisen for den bærbar computer, som børnene får, er lige under kr. 5.300,- pr. stk. Derfor kan selv et mindre bidrag være med til at gøre en stor forskel for et enkelt barns liv.

Vi forstår, hvad det betyder at have adgang til it

Hos Conscia, en af Europas førende udbydere af it-infrastrukturløsninger og it-sikkerhedstjenester, har man i 11 år doneret til Børnenes IT-Fond. Alle medarbejdere har mulighed for at støtte indsamlingen, og Conscia fordobler herefter det samlede beløb.

”Vi arbejder alle sammen selv med it, og vi forstår, hvad det betyder at have adgang til it. Hvis du er udsat i forvejen, og så mister den teknologiske oplæring alle andre børn får, så er du virkelig i minus,” fortæller Janne Rumle Becker, kommunikations- og marketingdirektør i Conscia Danmark.

”Derfor giver det utroligt god mening for os at støtte Børnenes IT-Fond.” fortsætter Janne Rumle Becker, ”Det er ikke bare en lille ting at give en computer. For barnet kan det være starten på en digital dannelse og teknologiforståelse, som kan hjælpe dem til at klare sig bedre senere i livet”.

Om Børnenes IT-Fond

Børnenes IT-Fond blev etableret i 2011 af Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IDG Danmark og IT-Branchen. I dag driver Børnehjælpsdagen selv fonden. Fonden uddeler computere til børn, der ikke har en selv, og har også fokus på børnenes digitale dannelse.

Anbragte børn og unge i alderen 10-19 år har mulighed for at modtage en bærbar. Fonden bliver finansieret af både privatpersoner, virksomheder og andre fonde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *