Fyn – Danmarks svar på Silicon Valley

Gennem de seneste år er der sket en stigende tilstrømning af it- virksomheder som slår sig ned på Fyn, og hver tredje it-virksomhed på Fyn er etableret inden for de sidste tre år.

Fyn - Danmarks svar på Silicon Valley

Den fynske it-branche er i rivende udvikling i disse år, og godt 200 ud af de i dag 550 it-virksomheder på Fyn er blevet etableret inden for de seneste tre år. Tilsammen ansætter de omkring 550 it-virksomheder ca. 5.400 personer og omsætter for godt og vel 9 mia. om året.

Ud over den stigende andel af it-virksomheder, viser en rapport fra Odense Robotics, at også robot-industrien på Fyn er voksende. Der er i dag omtrent 130 robot-virksomheder, som ansætter ca. 3.600 personer på Fyn og omsætter for tæt på 6 mia. kr. om året.

”Vi er stolte af den it-cluster der har udviklet sig på Fyn gennem de seneste år, da det giver mulighed for et tæt samarbejde virksomhederne imellem. Det gør at virksomheder kan dele viden og sparre med hinanden, og derved udvikle på nye og relevante teknologier, produkter og services,” siger Claus Winther, partner i eCommerce virksomheden Oxygen og formand for IT-Branchen Fyn.

It-virksomheder giver vækstpotentiale

At så mange it-virksomheder slår sig ned på Fyn og i Odense er en enorm vækstgenerator for den lokale og omkringliggende økonomi. Det er estimeret at de fynske it-virksomheder samlet set generere 625 mio. i kommuneskatter.

Ud over at it-virksomhederne bidrager til den omkringliggende økonomi gennem kommuneskatter, er den store tilstrømning af it-virksomheder også med til at skabe nye arbejdspladser, hvilket skaber muligheder for lokalmiljøet.

”Det skaber et enormt potentiale for den lokale økonomi, at så mange virksomheder har lyst til at etablere deres virksomhed på Fyn, da det både skaber vækst, arbejdspladser og generel udvikling i lokalsamfundet,” slutter Claus Winther.

Analyser viser, at for hver it-specialist der ansættes skabes yderligere 5 jobs i den lokale økonomi. Da godt halvdelen af de 5.400 it-ansatte på Fyn estimeres at være it-specialister, betyder det altså, at de ca. 2.700 it-specialister er ansvarlige for at have skabt godt og vel 13.000 nye arbejdspladser i den øvrige fynske økonomi.

Fynboerne er blandt de mest produktive

Hvis man sammenligner den gennemsnitlige omsætning per ansat i den fynske it-branche med den gennemsnitlige omsætning per ansat i andre brancher, kommer det til udtryk, at de fynske it-ansatte er blandt de mest produktive på Fyn.

Vil du høre mere?

Hvis du vil vide mere om den fynske it-branche eller være en del af vores fynske netværk, så kan du læse mere om netværket her eller tage kontakt til Lotte Jensen, regionalchef for IT-Branchen Fyn.