Folket har talt – Kodning skal på skoleskemaet

89 procent af danskerne mener, at it- og teknologiforståelse skal være et obligatorisk fag for alle børn i folkeskolen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hos IT-Branchen, der længe har arbejdet med deciderede Coding Classes i forskellige kommuner, viser befolkningens klare udmelding, at politikerne ikke længere kan undgå at handle.

”Det her er jo et folkeoprør mod de politikere, der ikke kan se vigtigheden af at få it- og teknologi ind som et skabende og kreativt fag i folkeskolen,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Kun 11 procent af befolkningen mener, at skolerne allerede i høj grad giver eleverne de kompetencer inden for it og teknologi, som de skal bruge for at begå sig i morgendagens samfund.

”Vi står i en virkelighed, hvor det at kunne forstå kodning og skabe løsninger i en digitaliseret verden, er lige så vigtigt som at kunne læse og regne. Det ved danskerne godt, og de ønsker, at opgradere folkeskolen til den virkelighed, som børnene allerede møder i dag,” udtaler Birgitte Hass.

Til næste år skal over 100 skoleklasser fra hele landet i forbindelse med Coding Class have kodning på skoleskemaet, og over hvert 3. skole i København er nu tilmeldt.

I løbet af efteråret vil IT-Branchen i samarbejde med læreruddannelsen også se på, hvordan man kan få indført it- og teknologi som skabende fag hos dem, så de fremtidige lærere er klædt på til den digitale fremtid.

Både kommuner, elever, forældre og lærere efterspørger it som fast fag i folkeskolen. Nu mangler blot en sidste ting.

”Så kære politikere, nu er det på tide, at I viser, hvad I er valgt til. Nu er det på tide, at gør jeres for at få it på skoleskemaet,” slutter Birgitte Hass.


Du kan læse mere om Coding Class her.
Du kan læse undersøgelsen fra Danmarks Statistik her.

Eller se hvad elever og lærere synes om at have kodning i skolen.
På besøg i en Coding Class
Coding Class gav pote i Løvens Hule
Børnene er klar til kodning – Hvornår er de voksne?
Lærke og Ida Marie: Vi vil kode i skolen
Kodning er et samfundsansvar