Et fynsk tech-netværk i udvikling

Stadig flere it- og tech virksomheder slår sig ned i Odense, som er kendt for at være Danmarks svar på Silicon Valley. IT-Branchen arbejder på at understøtte denne udvikling, ved at have etableret et udvalg for netop it-branchen på Fyn.

En fynsk it-branche i vækst

Odense er godt i gang med at udvikle sig til Danmarks centrum for robot-, sundheds- og droneteknologi, og er også kendt for sit dynamiske startup-miljø. Fyn rykker på rigtig mange teknologifronter, men kæmper ligesom resten af it-branchen med at tiltrække de rette kompetencer og få adgang til de rette ressourcer. Netop dette søger IT-Branchens fynske udvalg at sætte fokus på, ved at understøtte tiltrækning, opkvalificering og fastholdelse af IT-specialister, så udviklingen kan fortsætte.

Samarbejde og videndeling skal styrke netværket

Udvalget for IT-Branchen Fyn blev etableret i 2017 og har derfor ikke eksisteret længe. På den korte tid der er hændt siden etableringen, har udvalget dog stadig formået at engagere sig i udviklingen af regionen gennem flere forskellige initiativer. Initiativerne søger at medvirke til, at fynske virksomheder og medarbejdere rykker tættere sammen, så der gennem netværk genereres mere samarbejde og derved også flere arbejdspladser.

”Noget af det vi arbejder på i udvalget, er at skabe et netværk medarbejderne imellem. Gennem initiativet Cloud Club søger vi at skabe et netværk, som sigter efter at give medarbejderne inspiration og faglig viden. Medarbejdere fra både små og store virksomheder får via Cloud Club mulighed for at møde hinanden, så de kan se mulighederne for en karriere i Odenses tech-miljø”, siger Claus Winther, partner i eCommerce virksomheden Oxygen og formand for IT-Branchen Fyn.

Udvalgets bestyrelse anno 2019

IT-Branchen Fyn afholdte den 25. april 2019 årsmøde for regionens medlemmer. Til årsmødet blev der valgt to nye medlemmer ind i bestyrelsen. Ydermere blev Claus Winther, partner i it-virksomheden Oxygen, genvalgt som formand for IT-Branchen Fyn, mens Kim Sneum Madsen, Chief Friend Maker hos Umbraco, blev genvalgt som næstformand for det kommende år.

”Jeg er rigtig glad og stolt over de nye medlemmer der er blevet valgt ind i bestyrelsen. De nye medlemmer kommer fra virksomheder af forskellig type og størrelse, og er derfor med til at skabe en fremadrettet diversitet og dynamik i bestyrelsen. Jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af den nye bestyrelse, og se hvordan vi i samarbejde kan skabe grobund for nye initiativer, vækst og udvikling”, slutter Claus.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om IT-Branchens fynske udvalg og deres indsatsområder, eller er du interesseret i at bidrage til udvalget, så kontakt Lotte Jensen, regionalchef for IT-Branchen Fyn. Du kan også læse mere om IT-Branchen Fyn og udvalgets fokusområder her.