Er it-jobfesten løjet af?

Danmarks Statistik har netop offentliggjort beskæftigelsestallene for oktober måned. Mens antallet af lønmodtagere i Danmark samlet set steg med 1.700 personer, ser man et lille fald i antallet af lønmodtagere i it-branchen.

Er it-jobfesten løjet af?

Med 2.970.800 lønmodtagere i oktober, ser det ud til, at jobfesten i Danmark fortsætter på et historisk højt niveau.

I It-branchen ser man dog i samme periode et stort set uændret antal ansatte. På blot en måned, fra september til oktober er man gået fra 125.219 lønmodtagere til 125.191 – altså et lille fald på 28 ansatte.

”Typisk er arbejdsmarkedet det sidste, der bliver ramt, når konjunkturerne vender. Inflationen er stadig høj, usikkerheden omkring rentestigninger, og forventning til økonomien blandt forbrugerne er historisk lav. Nu kan vi så småt se, at usikkerhederne sætter sit præg på beskæftigelsen i it-branchen,” udtaler Tina Honeré Kongsø, cheføkonom i IT-Branchen.

Selvom det er meget lille fald, kan det godt være et tegn på, at markedet er ved at vende.

”Vi kommer fra et rekordhøjt beskæftigelsesniveau og en enorm medarbejdervækst over de seneste mange år. Det er derfor ikke utænkeligt, at vi kommer til at se en nedadgående tendens i den kommende tid,” siger Tina Honeré Kongsø.

Det er da heller ikke kun i it-branchen, man kan se et fald i antallet af ansatte. Indenfor handel faldt beskæftigelsen med 1.100 personer i oktober, hvilket svarer til et fald på 0,3%, mens hoteller og restauranter oplevede et fald på 700 personer i samme periode, svarende til et fald på 0,6%.

Du kan læse flere jobtal på Danmarks Statistiks hjemmeside.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *