Det betyder de forskellige it-uddannelser

Antallet af it-uddannelser i Danmark er stødt stigende – en udvikling, der kan gøre det svært at holde overblik for både unge, der snart skal vælge uddannelse, samt virksomheder, der søger kandidater til en stilling. Men hjælpen kan findes hér.

I sommeren 2020 blev der oprettet 5000 nye uddannelsespladser i Danmark og med dette så vi, at rekordmange unge blev optaget på it-uddannelser. Med det øgede antal af studiepladser, ser vi også, at der bliver etableret flere og flere nye videregående it-uddannelser.

Nogle af disse skiller sig ud og er nemme at huske, idet de er rettet mod et specifikt område, mens andre uddannelser har et bredere fokus, der overlapper med andre studieretninger.

En oversigt over alle it-uddannelser på bachelorniveau

Desværre kan det store udvalg af uddannelser gøre det uoverskueligt for mange unge at finde frem til præcist, hvilken vej de skal tage deres fremtid.
Nu er der dog hjælp at hente.

Har man endnu ikke har fundet ud af, hvilken it-uddannelse man skal søge ind på den 15. marts på kvote 2, eller den 5. juli på kvote 1, kan man her finde en oversigt over samtlige danske it-uddannelser på bachelorniveau.

På denne side får man et klart overblik over de mange uddannelser og man kan bl.a. sortere alt efter, hvilket universitet de udbydes på og, hvilke specifikke fagområder de henvender sig til inden for it.

Udfordrende at finde den rette kandidat til jobbet

Den brede palette af it-uddannelser skaber ligeledes en udfordring for virksomheder. Står man som arbejdsgiver overfor at rekruttere nye it-medarbejdere, kan det nemlig være enormt svært at finde den helt rigtige kandidat, hvis ikke man kender til de forskellige uddannelser og deres kompetenceprofiler.

Med denne oversigt i baghånden, er det både nemmere at specificere i ens stillingsomslag, hvad man som virksomhed søger, og nemmere at vurdere om de enkelte ansøgere har en relevant baggrund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *