Ansæt medarbejdere med et handicap

Det går godt på det danske arbejdsmarked, og beskæftigelsen har aldrig været højere. Alligevel er det fortsat kun hver tredje person med et større handicap, der er i job.

Ansæt medarbejdere med et handicap
Claus Winther Oxygen

”Der mange fordomme om, hvad mennesker med en diagnose eller et handicap kan bidrage med i en virksomhed. Og dem skal vi til livs, så vi kan få udnyttet det kæmpe potentiale der er i den medarbejdergruppe,” siger Claus Winther, partner i Oxygen og formand for IT-Branchen Fyn.

Der skal gøres noget ved problemet, og derfor støtter IT-Branchen regeringens mål med at få 13.000 med et handicap eller diagnose ind på arbejdsmarkedet.

Et af de konkrete aktiviteter, som IT-Branchen bidrager til, er den årlige landsdækkende Job-uge, hvor virksomheder og personer med handicap kan møde hinanden.

Job-ugen foregår i uge 49, og her inviteres it-virksomheder bl.a. med til et ”Flere mennesker med handicap i job”-arrangement.

Det er egentligt ret nemt

Langt de fleste mennesker med en diagnose eller et handicap kan uden videre arbejde, mens andre kan have behov for lidt hjælp, som kan kompensere for handicappet. Alligevel er der alt få for virksomheder, der har ansat handicappede.

”Det kan lyde banalt, men virksomhederne mangler ofte viden om, hvad det betyder, at en person har en diagnose eller et handicap. Og så mangler virksomhederne et overblik over, hvad der eksisterer af muligheder for at hjælpe personer med handicap ind på arbejdsmarkedet,” fortæller Claus Winther og nævner, at der f.eks. findes en række ordninger som f.eks. personlig assistance og hjælpemidler, der gør det muligt for personer med handicap at være på arbejdsmarkedet.

I it-branchen er der heldigvis flere virksomheder, der er begyndt at ansætte medarbejdere med en autismeprofil som f.eks. Aspergers syndrom. Medarbejdere som har stærke kompetencer indenfor it, og som kan løse opgaver som kræver en høj grad af fokus, vedholdenhed og analytisk blik.

”Der er ofte tale om ekstremt dygtige og dedikerede specialister, som virkelig er guld værd for ens virksomhed. Derfor håber jeg også på, at der dukker mange op til vores arrangement, så man kan få et indblik i potentialet,” udtaler Claus Winther.

Hvis I som virksomhed vil vide mere om, hvad mennesker med handicap kan bidrage med hos jer, og hvad der kan kompensere for handicappet eller støtte den enkelte på arbejdspladsen, så er det bare at tilmelde sig vores event d. 5. dec.