Alternative kapitalmuligheder kan være vejen frem under corona

Mange virksomheder har i disse dage svært ved at skaffe kapital, og netop derfor kan det være værd at kigge mod mere alternative kapitalmuligheder.

Coronakrisen har for alvor vendt op og ned på hele vores samfund, og mange virksomheder oplever allerede at deres likviditet er presset helt i bund. 

Ydermere står mange virksomheder også i en situation, hvor de heller ikke kan få lov til at optage nye lån i banken, for at holde gang i deres forretning.  

Vi står altså i en situation, hvor vi inden længe kan skulle vinke farvel til mange af disse virksomheder. Og det kan få fatale konsekvenser for vores fremtidige samfund.  

Likviditet kan blive it-branchens største coronaproblem 

Crowdlending kan være vejen frem 

Virksomheder som i disse dage er ramt af corona eller ikke har mulighed for at låne penge i banken, kan dog med fordel overveje at gå alternative veje for at skaffe den nødvendige kapital.  

Og her kan Crowdlending være en oplagt mulighed. 

”Mange små og mellemstore virksomheder er især ramt af den nuværende coronakrise, fordi mange af dem ikke lever op til kravene for at kunne benytte sig af regeringens hjælpepakker. Og det gør mange virksomheders fremtid usikker,” fortæller Andreas Helgason Rex, CMO & Partner i Lendino og fortsætter: 

”Crowdlending kan derfor fungere som en god mulighed, som kan være med til at hjælpe virksomhederne tilbage på rette spor og sikre deres fremtid.”  

Kort fortalt går Crowlending ud på, at en virksomhed låner penge fra en gruppe af personer gennem en online platform.  

Bliv klogere på crowdlending

Få en hjælpende hånd gennem coronakrisen

For netop at hjælpe Danske virksomheder gennem coronakrisen, har Lendino for nyligt indgået et samarbejde med Vækstfonden, om at tilbyde statsgaranterede lån til virksomheder ramt af corona. 

Du kan læse mere om samarbejdet mellem Lendino og Vækstfonden samt hvilke krav man som virksomhed skal leve op til for at kunne optage et lån med COVID-19 garanti lige her

Fremtidens vækstvirksomheder har brug for hjælp

Hos IT-Branchen oplever man også, at især de danske start-ups og scale-ups bliver ramt af coronakrisen, fordi de ikke kan benytte sig af regeringens hjælpepakker i samme grad som andre virksomheder kan.

Derfor har IT-Branchen i dialog med det danske økosystem udarbejdet tre konkrete initiativer, der skal sikre, at vi ikke taber næste generation af vækstvirksomheder.