5.500 anbragte børn har fået glæde af en ny computer

I år fejrer Børnenes IT-fond 10-års jubilæum. Igennem de 10 år fonden har eksisteret, har flere tusind anbragte børn fået en helt ny computer. Behovet for computere er desværre stadig stort, men her har din virksomhed mulighed for at hjælpe.

Børnenes IT-fond fylder år. I over 10 år har fonden delt computere ud til de mest udsatte børn bosat på enten opholdssteder, i plejefamilier eller i egen bolig. Mange af disse anbragte børn står uden computer, fordi deres opholdssted eller plejefamilie ikke har pengene til at betale for en.

”Ud over alt det andet de her børn slås med, så oplever mange af dem også en ustabil skolegang. At give dem adgang til en computer er helt centralt for at hjælpe dem igennem deres skolegang, hvor computeren i dag er et helt centralt redskab. Samtidigt er meget af vores sociale liv jo rykket online, og at have sin helt egen bærbare giver dem mulighed for at holde kontakten med deres familie og for dialog med vennerne på lige fod med andre børn.” udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, der var med til at starte fonden.

Med en computer får børnene nemlig også mulighed for at kommunikere med familie og venner online, hvilket er vigtigt, da forskning peger på, at det er afgørende for, hvor godt de anbragte børn vil klare sig i fremtiden.

Succes presser på for også mere digital dannelse

I gennemsnit har over 10 børn hver uge fået en computer, siden fonden startede i 2011. Det er en kæmpe succes. Den store succes har dog også vist, at der er et behov for, at børnene med computeren lærer om digital dannelse. Denne opgave tager Børnenes IT-fond på sig, så der fremover med en computer også hører viden om det digitale.

Der er stadig et konstant behov for nye computere til udsatte børn. Dette skyldes, at der hele tiden kommer nye anbragte børn til, hvorfor behovet for bidrag til Børnenes IT-Fond stadig er stort.

”Børnenes IT-Fond løfter en stor og vigtig opgave. Behovet for flere computere er desværre ikke blevet mindre. Vi opfordrer derfor alle medlemmer af IT-Branchen til at støtte Børnenes IT-Fond, så vi sammen kan gøre en forskel for anbragte børn.” udtaler Mette Lundberg.

Det er muligt at læse mere og støtte her

Om Børnenes IT-Fond

Børnenes IT-Fond blev etableret i 2011 af Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IDG Danmark og IT-Branchen. I dag driver Børnehjælpsdagen selv fonden.

Det er børn i alderen 10-19 år, der har mulighed for at modtage en bærbar gennem Børnenes IT-Fond.

Børnenes IT-Fond bliver finansieret af både private, virksomheder og fonde. Uddelingen af computere sker tre gange om året. Næste uddeling sker i løbet af februar 2022.

Læs selv mere om Børnenes IT-Fond og uddeling her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *