AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

"JEG VIL GERNE GØRE EN FORSKEL, NÅR JEG GÅR PÅ ARBEJDE"

Sanne Bech Thougaard

Siden 34-årige Sanne Bech Thougaard afsluttede sine Innovation & Business Development-studier på CBS, har hun haft et ønske om, at hendes arbejdsliv skulle give mening – ikke mindst for andre mennesker. I sit nuværende job som director for digital innovation hos medicinalvirksomheden Lundbeck er hun hver dag med til at gøre en forskel for millioner af patienter verden over.

Sanne Bech Thougaard lagde fra land med International Business og Kulturforståelse studier på Århus Universitet. Efter seks år på den videregående skolebænk – herunder med et ophold på San Diego State University – kunne hun som 26-årig kalde sig kandidat i innovation og forretningsudvikling fra CBS.
 
Eksamenspapirerne var end ikke tørre, før Sanne Bech Thougaard fik job hos PwC, hvor hun i tre år arbejdede som strategi- og innovationskonsulent og blandt andet rådgav virksomheder om, hvordan de ved brug af teknologi kunne identificere og profitere af oversete muligheder og uudnyttet potentiale. Derefter etablerede hun en tech start-up, der arbejdede med digitale hjælpemidler i forhold til mental sundhed, før hun og Lundbeck i 2018 fandt hinanden.

Jeg arbejder sammen med en masse dygtige folk om at udvikle og designe løsninger, som i sidste ende gør livet lettere for patienter

Som leder af Lundbecks digitale innovationsafdeling er hun ikke bleg for at indrømme, at alle medarbejderne i hendes team er dygtigere, end hende selv.

”Min opgave er at fokusere på de overordnede mål og ellers motivere medarbejderne. Jeg koordinerer og faciliterer vores projekter, så jeg er vel en form for sekretær for mine medarbejdere,” fortæller hun.

Ønsket om at bidrage til en bedre verden får den unge leder til fulde indfriet hos medicinalvirksomheden i Valby.

”Jeg er meget glad for mit job, fordi jeg arbejder sammen med en masse dygtige folk om at udvikle og designe løsninger, som i sidste ende gør livet lettere for eksempelvis migrænepatienter.”

Som mentor i IT-branchen kan jeg måske gøre en forskel for andre. Jeg hjælper fx en med at komme over i det første lederjob. Men jeg går også til hende og spørger hende ’hvorfor er det, du gerne vil være leder’

Sanne Bech Thougaard gør også en forskel i sin nære verden som mentor i IT-branchen. Her giver hun sparring til unge kvinder, som vil videre i karrieren. Hun har selv haft stor nytte af samtaler med mentorer undervejs i karrieren og har den dag i dag stadig et par erfarne kolleger hos Lundbeck, som hun kan spørge til råds i et fortroligt rum. Den hjælp betyder meget for hende, og hun er også meget glad for at kunne give sine egne erfaringer videre til andre.

”De fleste mennesker kan jo godt lide at hjælpe andre. Som mentor i IT-branchen kan jeg måske gøre en forskel for andre kvinder på vej i karrieren. Jeg hjælper fx en med at komme over i det første lederjob. Men jeg går også til hende og spørger hende ’hvorfor er det, du gerne vil være leder’. Det får vi nogle spændende samtaler om. Selv var jeg egentlig ikke fokuseret på, at jeg skulle være leder. Jeg ville bare gerne gøre en forskel. Men jeg fandt ud af, at det kunne jeg bedst i en lederposition.”

SANNE THOUGAARD:

Derfor skal du arbejde med it

Alle døre står åbne, du får vildt mange muligheder

Du får mulighed for virkelig at gøre en forskel

Du kommer til at arbejde sammen med mange forskellige mennesker