AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

”JEG SYNES, DET ER MEGAFEDT, NÅR VINDUET FOR UDVIKLING ER ÅBENT”

Pernille Wendel Mehl

49-årige Pernille Mehl, der står i spidsen for læringsportalen Clio, betegner sig selv som en utraditionel CEO. Clio er som grundskolens digitale undervisningsunivers en løsning, der henvender sig til mennesker. Derfor er det så vigtigt ifølge virksomhedens direktør, at hun og hendes medarbejdere også er mennesker – hele mennesker.

Med en HD i afsætning og en master i forandringsledelse som sin uddannelsesmæssige ballast, og med et cv, der fortæller historien om et menneske, som kan flytte varer over disken, er Pernille Mehls baggrund først og fremmest kommerciel. I dag står hun i spidsen for Clio, der er en virksomhed, som i sin kerne er drevet af it. Men når man møder Pernille Mehl, flyver først tankerne og dernæst samtalen i helt andre retninger, end noget med nuller og ettaller.

”Clio er en purpose-drevet virksomhed. Vores læringsportal tilbyder differentieret undervisning, tværfaglighed og individuelle forløb, fordi verden ikke er opdelt i fag. Det er vores arbejdsliv heller ikke,” påpeger Pernille Mehl for at illustrere, at Clio er meget mere end en it-virksomhed.

Pernille Mehl har stået i spidsen for Clio i syv måneder. Hun kommer fra en stilling som CEO hos Danske Spil. Derudover sidder hun i en række bestyrelser, blandt andet hos Dansk Markedsføring, IT-Branchen, Coop og DGI Byen. I alle sammenhænge prioriterer hun balancen mellem faglighed og menneskelighed. Det gælder også i Clio, hvor hun forventer af medarbejderne, at de altid har mennesket med på arbejde.

”Vores programmører, designere, it-arkitekter, content- og ux-folk skal arbejde tæt sammen. De har vidt forskellige faglige profiler, men de har det til fælles, at de er hele mennesker, hvis personlige og faglige kompetencer bidrager til, at vi kan udvikle en så unik platform, som vi kan. Det gælder naturligvis også mig selv, der har ansvar for at sikre retningen for virksomheden, hele tiden holde øje med, hvor vi er med projekterne, og samtidig følge godt med i, hvad der sker i markedet,” fortæller Pernille Mehl.

En frontend-udvikler skal ikke bare være en frontend-udvikler. Vi er også interesserede i, at hun tager mennesket med på arbejde.

En af Pernille Mehls helt store opgaver er at rekruttere sådanne mennesker, og det er en både spændende og til tider udfordrende proces.

”Jeg er i øjeblikket meget optaget af fremtidens arbejdsmarked. Jeg oplever, at der er et gab mellem virksomhederne og jobmarkedet. De faglige og personlige kompetencer, som vi efterspørger, er meget eftertragtede, og vi er som virksomheder på jagt efter de samme profiler. En frontend-udvikler skal ikke bare være en frontend-udvikler. Vi er også interesserede i, at hun tager mennesket med på arbejde. Men hvordan uddanner man sådan nogle? Og har vi i det hele taget tilstrækkelig fokus på tværfaglighed i uddannelsessystemet?” spørger Pernille Mehl.

Som mentor er det min rolle at give min mentee et spark over skinnebenet og samtidig give en kæmpe krammer. Det handler om at skubbe på en udvikling, stille spørgsmål, at rådgive og at udfordre.

Som direktør i Clio er hun selv meget bevidst om at være ærlig og transparent.

”Jeg er ambitiøs på holdets vegne, men jeg er selv en del af holdet. Jeg tror, jeg møder mine medarbejdere i øjenhøjde. Jeg tror også, de oplever, at jeg er i godt humør, og at jeg vil andre mennesker. Jeg er nok en utraditionel CEO. Jeg er i hvert fald meget bevidst om, at hverken jeg selv eller nogle af mine medarbejdere er bedre end det team, vi er en del af,” siger Pernille Mehl.

Pernille Mehl er en af IT-Branchens mentorer, og som sådan går hun også til opgaverne med stort, personligt engagement.

”Som mentor er det min rolle at give min mentee et spark over skinnebenet og samtidig give en kæmpe krammer. Det handler om at skubbe på en udvikling, stille spørgsmål, at rådgive og at udfordre. Det får den unge kvinde til at reflektere, men samtalerne sætter også gang i min egen refleksion, og det udvikler mit eget handlingsrum. Og så synes jeg det er megafedt, når vinduet for udvikling er åbent. Og det er det jo, når et ungt menneske melder sig som mentee.”

PERNILLE MEHL:

Derfor skal du arbejde med it

Du møder virkelig mulighed for at skabe og udvikle brugbare løsninger.

Du møder en branche i vækst.

Der er plads til alle kompetencer og profiler.