AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

”DU KAN GØRE PRÆCIS, HVAD DU VIL, OG DU KAN NÅ DET, DU HAR LYST TIL”

Oana Krogh-Nielsen

51-årige Oana Krogh-Nielsen er Vice President i KMD, hvor hun har ansvar for Program Management Office. Hun er uddannet datalog, men har som årene er gået sporet sig mere og mere ind på at arbejde med mennesker. Hendes opgave er at styrke projekt leveranceevnerne for KMD’s komplekse og ofte meget store løsninger.

Oana Krogh-Nielsen holder sin markedsværdi ved at følge godt med og holde sin viden opdateret. Hun tror på, at den dygtige leder skal være et godt eksempel for sine teams, og det er man ifølge Oana Krogh-Nielsen ved altid at søge ny viden og placere sig selv i midten af knowledge flowet.

Jeg giver ikke opskrifter – dem må de unge selv finde – men jeg taler til deres selvtillid.

Oana Krogh-Nielsen
Hun er født i Rumænien og kom til Danmark som 16-årig. Når man vokser op i et diktatur, som Rumænien var før Murens fald, udvikler man ifølge Oana Krogh-Nielsen særlige personlige egenskaber.
 
”Jeg er i besiddelse af en tilpasningsevne og et overlevelsesinstinkt, som gør, at jeg fungerer godt i de fleste sammenhænge, og at jeg aldrig giver op. Samtidig har min opvækst opøvet mig i altid at finde det positive og gå efter det gode,” fortæller Oana Krogh-Nielsen.
 
Som leder lægger hun også vægt på at finde menneskene i sine medarbejdere, identificere deres styrker og bidrage til at forløse deres potentiale.
 
”Den dygtige leder tænker både med hjernen og med hjertet. Jeg bestræber mig fx altid på at huske, at medarbejderne også ofte er forældre, og at jeg derfor skal møde dem som de hele mennesker, de er. Lederens oprigtige interesse i de mennesker, hun er leder for, betyder at medarbejderne føler sig trygge og dermed trives godt på arbejdspladsen. Jo, vi er der for at gøre en forskel og nå nogle klare forretningsmål, men vi er også mennesker.”
 
Oana Krogh-Nielsen arbejder også med både hjernen og hjertet som mentor i IT-Branchen.
 
“Det har været meget givende for mig, at jeg i uformelle rammer kan bidrage til at løfte nogle af vores it-interesserede kvinder. Jeg lytter meget, og så giver jeg bud på, hvad der har virket for mig. Jeg giver ikke opskrifter – dem må de unge selv finde – men jeg taler til deres selvtillid.”

Det har været meget givende for mig, at jeg i uformelle rammer kan bidrage til at løfte nogle af vores it-interesserede kvinder

Oana Krogh-Nielsen går til mentorarbejdet med stor inspiration fra en person, der tidligt i hendes egen karriere kom til at betyde noget helt særligt for hende.

”Jeg husker med kærlighed i hjertet en professor på Århus universitet, som sagde til mig: ’Du kan gøre præcis, hvad du vil, og du kan nå det, du har lyst til’. Det det fik mig til at tænke meget over, hvordan jeg til enhver tid kan anvende min viden bedst, og hvordan jeg bedst udnytter mit medfødte drive,” fortæller Oana Krogh-Nielsen.

OANA KROGH-NIELSEN

Derfor skal du arbejde med it

Vær nysgerrig – så får du spændende opgaver

Vær modig – så får du spændende jobs

Vær ambitiøs – så kommer du langt