AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

”SOM LEDER SKAL DU VÆRE GOD TIL AT LYTTE – ELLERS FORSVINDER DINE DYGTIGE MEDARBEJDERE”

Mette Eistrøm Krüger

Den jurauddannede Mette Eistrøm Krüger har haft mange gode chefer gennem karrieren, men hun har skullet lære at fortælle om sine ambitioner og bede om hjælp til at indfri dem. I dag er hun i en alder af 49 år koncerndirektør for HR, jura og kommunikation hos Telenor, og hun har mere eller mindre arbejdet for virksomheden, siden hun løste billet til karriereland.

mette-eistrøm-krüger
Mette Eistrøm Krüger har næsten altid haft chefer, der har bakket hende op og skubbet på den personlige og faglige udvikling. På et tidspunkt i sin karriere erfarede hun, at man er nødt til at sige højt, hvad man drømmer om. Hun havde en klar forestilling om sit næste skridt i karrieren, men fik ikke givet klart udtryk for sine ønsker. I stedet valgte hun at søge nye græsgange for at få ambitionerne opfyldt.
 
”Jeg søgte og fik et job i en anden virksomhed, og da jeg sagde op, var min chef temmelig ærgerlig. ’Hvorfor har du ikke sagt noget?’, spurgte han overrasket.”

Der er ingen hellige køer. For når vi siger tingene højt til hinanden, arbejder vi bedre sammen, og vi får lagt relevante karriereplaner sammen

”Der er ingen hellige køer. For når vi siger tingene højt til hinanden, arbejder vi bedre sammen, og vi får lagt relevante karriereplaner sammen. Jeg spørger ofte medarbejderne, hvad de har af ambitioner. Og jeg er bare én blandt flere chefer og erfarne kolleger, der gerne vil hjælpe de unge på vej. Hvis de ikke selv åbner for dialogen, sørger jeg for det som leder,” fortæller Mette Eistrøm Krüger.

Hun har sammenlagt arbejdet for Telenor, der før hed Sonofon, i mere end 20 år. Og sammen med den øvrige ledelse i virksomheden har hun implementeret et ledelsesprincip, som de kalder tight-loose-tight.

Ledelsen skal være tight, når en opgave overdrages, så der er klarhed over, hvad man ønsker at opnå og sammenhæng til strategien. Derefter skal der gives slip

Tight-loose-tight går ud på, at ledelsen skal være tight, når en opgave overdrages, så der er klarhed over, hvad man ønsker at opnå og sammenhæng til strategien. Derefter skal der gives slip, så medarbejderne får frihed i metodevalg, når de løser opgaverne. Og så skal der tightness til igen, når opgaven evalueres, og når læring skal forankres,” forklarer Mette Eistrøm Krüger.

Som direktionsmedlem følger et hav af møder, men Mette Eistrøm Krüger lægger stor vægt på også at være til stede ude på gulvet blandt sine godt 50 medarbejdere, som består af både HR-konsulenter, kommunikationsfolk, strateger og it-eksperter.

Der er så mange, som gerne vil hjælpe dig, men først skal du bede om hjælp

”Den daglige kontakt er vigtig, og det er skønt, at man kan udveksle erfaringer og give indsigt videre til de unge. Som leder bliver jeg også dagligt holdt frisk på mine egne medarbejdere. Det er vigtigt at vide, hvor de befinder sig mentalt, hvor de er i forhold til opgaverne, og hvad de ønsker sig på sigt. Jeg siger ofte til dem: ’Der er så mange, som gerne vil hjælpe dig, men først skal du bede om hjælp,’” fortæller Mette Eistrøm Krüger.

De samme værdier og principper formidler hun som mentor i IT Branchen.

”Ofte giver det mening at hjælpe de unge talenter til at springe nogle trin over, så de ikke altid skal lære det hele på den hårde måde. Det synes jeg, vi mere erfarne har en forpligtelse til.”

METTE EISTRØM KRÜGER

Derfor skal du arbejde med it

It og teknologi former fremtiden

Kvinderne skal med, fordi vi også er brugere af løsningerne

At arbejde med teknologi, er også at arbejde med mennesker