AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

”ARBEJDSLIVET ER LANGT, SÅ RO PÅ”

Line Sinding Skött

44-årige Line Sinding Skött er salgsdirektør i Fujitsu Danmark. Hun er uddannet til noget helt andet end it, men hun har fundet ud af, at hun kan være med til at gøre verden til et bedre sted med digitalisering. Line Sinding Skötts bedste råd til unge mennesker er, at de skal give sig god tid til at finde den rigtige vej i karrieren.

Da Line Sinding Skött var ung og skulle vælge uddannelse, tænkte hun mest på, at hun ville uddanne sig til et arbejdsliv, hvor hun kunne være med til at redde verden. Derfor læste hun statskundskab, og planen var egentlig, at hun ville skabe et arbejdsliv i den tredje verden, men sådan gik det ikke.
 
”Efter jeg havde afsluttet mine studier, fandt jeg ud af, at det med at arbejde på fronten ude i verden ikke var det rigtige for mig. I stedet blev jeg konsulent med fokus på organisationsudvikling i den offentlige sektor. Og reelt ændrede min karriere sig den dag, jeg blev tilkoblet et projekt med KMD. Der fandt jeg ud af, at it handler om at skabe bæredygtige, digitale løsninger, som kan gøre en forskel. Jeg har arbejdet med it lige siden – i dag som salgsdirektør for Fujitsu, og jeg kunne ikke tænke mig noget bedre. Det er blevet min måde at gøre verden til et bedre sted – men altså på en anden måde, end jeg som ung forestillede mig det,” fortæller Line Sinding Skött.

Jeg er meget glad for at være mentor. Det føles godt at hjælpe unge, kvindelige talenter, men det gør også mig bedre til mit arbejde

Hun gør også en stor forskel som en af IT-Branchens mentorer, der giver sparring til unge, kvindelige it-talenter.

”Jeg er meget glad for at være mentor. Det føles godt at hjælpe unge, kvindelige talenter, men det gør også mig bedre til mit arbejde. Jeg er jo nødt til at reflektere over, hvad jeg selv gør, hvis jeg skal inspirere de unge,” fortæller Line Sinding Skött, der selv har haft et par vigtige mentorer gennem sin egen karriere.

”Da jeg var hos KMD, var der særligt to kvindelige ledere, som så potentialet i mig og bidrog til, at jeg udviklede mig godt. Den ene opdagede mit kommercielle potentiale, før jeg selv gjorde, og den anden gjorde mig til leder inden for innovation. Som kvinder vidste de jo godt, at man ikke behøver at være en mand i en lyseblå skjorte for at blive leder i en it-virksomhed, og så kunne de mærke mit drive og min frygtløshed.”

Line Sinding Skött er kommet langt i sin karriere, men hun har altid lagt vægt på at give sig selv tid til at udforske og afprøve forskellige områder. Hendes opfordring til de unge kvinder, hun er mentor for, er klar. ”Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke har for travlt med karrieren. Arbejdslivet er langt, så ro på. Prøv noget forskelligt, før du beslutter dig for din retning. Jeg har selv prøvet mange roller gennem min karriere, og det har faktisk gjort mig bedre, at mit cv ikke er for entydigt,” fortæller Line Sinding Skött.

Find den rigtige partner. Min mand har karrierejob ligesom mig, men vi har begge leveret varen i form af barsel, barns første sygedag osv.

LINE SINDING SKÖTT:

Derfor skal du arbejde med it

It handler ikke kun om nuller og ettaller – men om bæredygtige, digitale løsninger

Vær med til at løse verdens største udfordringer

Branchen er uformel og fleksibel