Over 50 ansatte? Så er det snart lovpligtigt med en whistleblowerordning

Først-til-mølle: Gratis oprettelse af whistleblowerordning til IT-Branchens 30 hurtigste medlemmer.

For arbejdspladser med 250 eller flere ansatte er det allerede nu lovpligtigt at etablere en intern whistleblowerordning – og i december 2023 gælder kravet også for virksomheder helt ned til 50 ansatte. Hvis du bestiller hurtigt, får du en gratis oprettelse hos DAHL Advokatpartnerselskab.

Derfor skal I have en whistleblowerordning

Udover den snart er lovpligtig, er en whisteblowerordning også et stærkt signal at sende til omverdenen og investorer. For har I styr på jeres whistleblowerordning, tager I jeres medarbejdere alvorligt, og viser at I ønsker, at eventuelle ulovligheder afsløres hurtigst muligt. Det skaber et tryggere og mere attraktivt arbejdsmiljø for de ansatte.

Med whistleblowerordningen kan jeres ansatte indberette alvorlige lovovertrædelser af både EU-regler og af danske love. Hvis medarbejderne oplever andre alvorlige forhold, fx seksuel chikane, kan de også indberette det.

Men en whisteblowerordning er ikke kun en platform. Det er også retningslinjer, politikker og etableringen af en uvildig enhed i virksomheden med ansvaret for ordningen. Alle indberetninger skal desuden beskyttes under GDPR-forordningen, som alt andet persondata. Har I 50 ansatte eller flere skal I have en whistleblowerordning 17. december 2023.

Der er dog ingen grund til at vente med etableringen til december. Hvis I venter, kan I risikere først at få kendskab til væsentlig viden fra whistleblowers på et senere tidspunkt. I sidste ende kan det handle om at redde arbejdspladser eller virksomheden. Derfor kan også virksomheder med færre end 50 ansatte med fordele indføre en intern whistleblowerordning.

Få gratis oprettelse til en værdi af 7000 kr.

Alle medlemmer af IT-Branchen kan købe etablering og abonnement af DAHL Whistleblower til en fordelagtig medlemspris. Men skynder I jer, og er I blandt de første 30 til at bestille ordningen, har IT-Branchen sikret jer gratis etablering (Værdi 7000 kroner).

Tilbuddet er kun gældende for medlemmer af IT-Branchen efter først-til-mølle-princippet.

Prisen for whistleblowerordningen for IT-Branchens medlemmer er normalt 7000 kr. for etablering og 400 kr. i månedligt abonnement. Normalpris for ikke medlemmer af IT-Branchen er 12000 kr. for etablering og 600 kr. i månedligt abonnement.

Itm8 valgte DAHL

Itm8 Group er en af de virksomheder, der ønskede en whistleblowerordning. Claus Sørensen, Head of Legal, fortæller, ”Valget faldt på DAHL ikke kun fordi ordningen er konkurrencedygtig rent prismæssigt (hvilket den er), men fordi den leveres som en komplet løsning med al det materiale, der skal til for at kunne hurtigt i gang”.

I en tid, hvor ESG, medarbejdertrivsel på arbejdspladsen og samfundsansvar står højt på dagsordenen og hvor der også berettiget stilles krav til virksomheden, er en effektiv og troværdig whistleblowerordning helt essentiel for Itm8 Group.

Claus Sørensen fortsætter, ”Platformen er intuitiv for brugerne og man ved der står et kvalificeret beredskab bag der er klar til at reagere professionelt, hvis en rapportering om en hændelse skulle blive aktuel”. 

Om DAHL Whistleblower

DAHL Whistleblower er en egenudviklet platform, som tager højde for gældende juridiske krav og regler, både i forhold til whistleblowerloven og EU-Direktivet samt persondatalovgivningen.

Med DAHL Whistleblower får I adgang til:

 • Indberetningsplatform. DAHL opretter er et website til jer, hvor jeres whistleblowerpolitik mv. placeres. Sitet opsættes med jeres navn og logo. Via jeres egen URL kan virksomheden medarbejdere og øvrige interessenter tilgå indberetningsplatformen og foretage indberetninger og logge ind på indgivne indberetninger.
 • Back-end modul: Herfra håndteres indberetninger. Udvalgte personer får adgang til indberetninger, vedhæftede dokumenter mv. og foretage sagsbehandling på sikker vis. I kan kommunikere direkte til whistlebloweren via platformen – også når whistlebloweren er anonym.

DAHL Whistleblower er altid tilgængelig og via en onlineformular kan der foretages indberetninger 24/7.

Som abonnent på DAHL Whistleblower er du sikret:

 • Intuitiv brugergrænseflade
 • DAHL tilpasser whistleblowerordningen til jeres organisation. Indberetningssiden designes med jeres logo og firmanavn. Alle tekster på platformen tilpasses jeres organisering i forhold til behandling af indberetninger.
 • Opsætningen inkluderer, at DAHL udarbejder de obligatoriske juridiske dokumenter og tekster for, at etableringen af whistleblowerordningen er lovlig. På platformen finder whistlebloweren svar på, hvordan indberetninger håndteres og andre relevante svar i en FAQ.
 • Anonymitet for whistlebloweren. Dialog foregår sikkert og fortroligt gennem platformen.
 • Mulighed for rettighedsstyring og flere kontaktpersoner
 • DAHL’s specialister modtager indberetningerne via platformen og foretager et habilitetstjek, inden sagen frigives. I beslutter, hvilke administratorer, der må se hvilke indberetninger, og hvem sagen skal kunne frigives til. Al adgang til platformen er bruger- og rollestyret.
 • Højeste sikkerhed og brug af to-faktor login
 • Opfylder højeste standarder inden for sikkerhed og er fuldt compliant med GDPR og Whistleblowerloven. Ordningen hostes i et dansk driftcenter, som er ISO 27001-certificeret. Platformen anvender bl.a. End-til-End-kryptering.
 • Platformen kan under abonnementet etableres på dansk og engelsk.

I har mulighed for at tilkøbe mundtlig indrapportering enten via telefon og fysisk møde. For at reducere eventuelle sprogbarrierer og sikre en effektiv kommunikation med whistlebloweren er det også muligt at tilkøbe flere sprogvarianter.

Har du spørgsmål til whistleblowerordningen, så kontakt:

Søren Wolder, Advokat (H), LL.M./Partner
+45 30 84 35 12 // swk@dahllaw.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *