Techguru: Her er de 10 trends for 2021, du skal holde øje med

Serieiværksætter, mangeårig techguru og selverklæret gadget freak, Tim Frank Andersen fra Charlie Tango kommer her med sine forudsigelser for, hvilke trends du skal holde øje med i 2021.

Techguru: Her er de 10 trends for 2021, du skal holde øje med

På trods af, at de fleste af os nok håber på, at vi snart kan vende tilbage til en mere normal og forudsigelig hverdag, så kommer der ifølge Tim Frank Andersen til at ske mange store omvæltninger i det nye år.

Især 10 trends kommer ifølge ham til at tegne 2021.

 1. The rise of the Games War
  For første gang i mange år ser vi helt nye spilkonsoller fra både Sony og Microsoft ligesom flere store virksomheder investerer massivt i nye online spilplatforme. 2021 bliver året, hvor det helt store War Games går i gang.
 1. Please don’t touch!
  Pandemien har lært os vigtigheden af at undgå kontakt med alt fra dørhåndtag til dankortterminaler. En svær ting i en verden fyldt med touchskærme og knapper. Heldigvis har det også banet vejen for en række nye no-touch teknologier.
 1. Everything as a service
  Den globale pandemi har om noget sat gang i de abonnementsbaserede tjenester, hvor man betaler for adgang til alt fra film og musik til konferencesystemer og telemedicin. Måske tilhører fremtiden abonnementstjenesterne?
 1. Hybrid is the new black
  Under coronaen har vi skulle håndtere både den fysiske tilstedeværelse og de digitale alternativer. Alt fra indkøb og fritidsinteresser til arbejde og privatliv har eksisteret som hybrider, og vi vil fremadrettet se flere hybride løsninger.
 1. National controlled digital currencies
  Kina har sammen med en række andre lande arbejdet hen mod kryptovalutaer og det kontantløse samfund, og coronakrisen har kun skubbet til denne udvikling.
 1. Goodbye to the physical wallet
  Umiddelbart efter opfindelsen af pengesedlen i det 16. århundrede, opfandt en eller anden pengepungen, så man havde et sted at lægge pengesedlerne i. Over tid har den også skulle indeholde kreditkort, kørekort og id-kort. Men det kan snart være slut.
 1. A new health paradigm
  Sundhedsapps, AI og skræddersyet medicin er alle ting, der kommer til at give en helt ny dimension, når man går til lægen. Skiftet til en mere datadrevet sundhedsmodel bliver et decideret paradigmeskifte for os.
 1. The future of wireless technologies
  I en verden, der bliver mere og mere trådløs, vil ikke bare IoT, men også teknologier som ZigBee, Z-wave, NFC, Ultra Wideband, Amazon Sidewalk og Bluetooth LE Audio kæmpe om magten over vores trådløse forbindelser.
 1. TV shopping on steroids: live streaming e-commerce
  De fleste af os har nok glemt forfaderen til vores dages e-handel: TV-shopping. Men hvad sker der egentligt, når video streaming smelter sammen med e-commerce?
 1. 2021 — the year of AR glasses?
  Bliver 2021 året, hvor vi endelig får AR-briller? Tag et kig på Netflix ANON-film, der giver et skræmmende indblik i en dystopisk verden, hvor AR er virkelighed.

Tim Frank Andersen har skrevet et længere indlæg (på engelsk) om hver trend, som du kan finde på hans blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *