Digital omstilling er vejen tilbage til vækst

Erhvervspolitik og Danmarks digitale ambitioner var på dagsordenen, da IT-Branchens bestyrelse afholdt møde med partiformand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen.

En god og livlig dialog prægede bestyrelsesmødet, hvor Søren Pape Poulsen satte scenen og pegede på både de gode tendenser inden for erhvervspolitik, men også hvad der bør gøres bedre. Klart stod det, at digitalisering er i toppen af prioriteterne hos de konservative.

Partiets formand lagde her vægt på vores lands førende position på området, og hvordan vores hurtige og effektive digitalisering har givet os en kvalitetsgevinst, som vi har haft gavn af under corona.

Men det er vigtigt, at vi ikke lægger hovedet på puden. Der var hertil stor enighed blandt de deltagende om, at digital omstilling er en af de mest væsentlige veje tilbage til vækst.

I den sammenhæng pegede IT-Branchens bestyrelse på behovet for at politikerne sætter nye ambitiøse mål for digitaliseringen af Danmark og ikke mindst skaber rammer for at data kan bruges til innovation og bedre løsninger. Desværre kan det nuværende konsulentstop blive en bremse for Danmarks digitalisering.

En anden bremse for både den digitale omstilling og for it-sektorens vækst er den generelle mangel på kompetencer. Til dette, gjorde de konservatives formand sin holdning klar; nemlig at der skal sættes ind allerede i folkeskolen for at styrke teknologiforståelsen, hvilket IT-Branchen hilser velkommen.

På mødet satte bestyrelsen også fokus på, at der skal skabes bedre rammer for iværksættere og vækstvirksomheder. Dette bør gøres både ved at sikre, at disse får bedre muligheder for at levere til det offentlige og ved at gøre det lettere og billigere at eksportere deres produkt eller service.

Men det gælder især om at sikre, at vi i Danmark ikke mister vores mest lovende vækstvirksomheder til udlandet, fordi der er mangel på kapital. Her blev der peget på IT-Branchens eget forslag om at bringe lidt af danskernes pensionsmidler i spil til investeringer i lovende vækstvirksomheder.

En sag, der er højaktuel, idet der lige nu er en høring i gang om ATPs muligheder for at investere mere risikobetonet, men som ikke har fokus på samtidigt at fastholde de nye erhvervsflagskibe og de mange arbejdspladser, som de skaber. Søren Pape Poulsen kvitterede for dette gode input og vil tage sagen op med sin erhvervsordfører Mona Juul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *