Digitale SMV’er har højere vækst

Ny effektmåling viser, at virksomheder, der har benyttet SMV:Digital til at digitalisere deres drift, oplever betydelig vækst.

Nye tal afslører, at virksomheder, som har digitaliseret deres drift gennem SMV:Digital-programmet, i gennemsnit har opnået en 8% større omsætningsstigning over to år sammenlignet med ikke-deltagende virksomheder.

Derudover har deltagere i SMV:Digital oplevet en højere stigning i beskæftigelse end lignende SMV’er, som ikke har deltaget.

Det er hovedkonklusionerne på en netop offentliggjort effektmåling af SMV:Digital.

Studiet er det første i SMV:Digitals levetid, der måler programmets effekt. Det viser, at SMV:Digital er en vigtig drivkraft for virksomheders vækst.

Digital og økonomisk rådgivning giver et boost

At SMV:Digital-programmet viser sig at have så stor indvirkning på de virksomheder, som har fået støtte og rådgivning til den digitale omstilling, glæder IT-Branchens repræsentant i regeringens råd for SMV:Digital og landechef for Fortinet, Anette Vainer:

Det er utroligt positivt at se den effekt som SMV:Digital har haft på virksomheder, som enten har fået rådgivning eller økonomisk støtte til en digital omstilling. Der ligger dog fortsat et stort arbejde foran os, hvis vi skal mindske den digitale kløft mellem de små og store virksomheder.

For på trods af de flotte væksttal, viser det sig fortsat, at det halter for de små virksomheder på digitaliseringsfronten.

Her har mere end 50% af de små og mellemstore danske virksomheder et lavt digitaliseringsniveau. Til sammenligning gør det tal sig blot gældende for 10% hos virksomheder med flere end 250 ansatte.

Derudover stiger andelen af virksomheder med et højt digitaliseringsniveau tilsvarende, jo større virksomhederne er.

Her er det kun 9% af de små virksomheder som har et højt digitaliseringsniveau, hvor tallet for virksomheder med over 250 ansatte ligger på 54%.

Fortsat fokus på digitale SMV’ere

For at Danmark fortsat skal være en digital frontrunner, er det vigtigt, at små virksomheder er med i den digitale omstilling. SMV’er udgør en stor del af dansk erhvervsliv, og de er med til at skabe vækst og arbejdspladser.

“Digitalisering skal være for alle. Det behøver hverken at være kompliceret eller dyrt at tage hul på den en digitale rejse. Så den centrale opgave for SMV:Digital ligger nu i at kaste endnu mere lys på programmets vækstfremmende effekt, så endnu flere SMV’er kan komme med ombord,” fortæller Anette Vainer.

For med udsigt til både en bedre bundlinje og beskæftigelse er det en god investering for Danmark at fortsætte arbejdet med at få små virksomheder med i den digitale omstilling.

SMV:Digital er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, der hjælper små og mellemstore virksomheder med at digitalisere. Programmet tilbyder tilskud til både rådgivning og investeringer.

SMV:Digital er åbent for alle små og mellemstore virksomheder, der har færre end 250 ansatte og en årlig omsætning på under 50 mio. kr.

Programmet kan give virksomhederne de kompetencer og ressourcer, de har brug for for at digitalisere deres forretning og skabe vækst.

Du kan læse mere her.

Husk at søge inden det er for sent

I 2024 åbner SMV:Digital dørene for nye puljer. Læs mere om de forskellige frister og få en detaljeret oversigt over de kommende puljer lige her.

  • D. 29. januar: Støtte til rådgivning á 50.000 kr. til mindre digitaliseringsprojekter
  • D. 18. marts: Støtte til rådgivning á 100.000 kr. til større digitaliseringsprojekter
  • D. 6. maj: Støtte til rådgivning om ”Skab værdi med dine data” á 100.000 kr.
  • D. 26. august: Støtte til rådgivning á 50.000 kr. til mindre digitaliseringsprojekter
  • D. 30. september: Støtte til rådgivning á 100.000 kr. til større digitaliseringsprojekter
  • Efterår: Støtte til rådgivning om ”digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse” á 50.000 kr.

Husk at søge om tilskud i god tid, så du ikke går glip af muligheden for at få hjælp til at digitalisere din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *