Der skal fokus på kapital og vækst

Vi har et innovativt startup- og vækstmiljø i Danmark, men har brug for at gøre det endnu stærkere, hvis vi skal skabe flere danske vækstkometer.

Der skal fokus på kapital og vækst

IT-Branchens udvalg for kapital og vækst består af en række serieiværksættere og investorer, der arbejder benhårdt på at forbedre vilkårene for branchens mange vækstvirksomheder.

”De 50 mest værdifulde danske it-selskaber har i dag en markedsværdi på over 260 mia. kr., og beskæftiger over 32.000 medarbejdere. Så der er ingen tvivl om, at vi har en række it-virksomheder, der virkelige har potentialet til at blive fremtidens danske flagskibe. Og den mulighed skal vi gribe,” siger Peter Wilmar Christensen, CFO, GM EMEA og Co-Founder i Greenwave Systems, og formand for IT-Branchens udvalg for kapital og vækst.

Et udvalg med fokus på vækstagendaen

Udvalget fokuserer på at understøtte et sundt økosystem og skabe de rette rammebetingelser for, at der er tilstrækkelig kapital til iværksættere og vækst.

Især i de tidligere år har vi set, at mangel på kapital har været en stor barriere i it-branchen. Senest er der dog sket en positiv udvikling, så det nu kun er hver 10. it-virksomhed, der ser manglen på kapital som den største væksthæmmer for dem.

Den udvikling arbejder udvalget for at fastholde og understøtte – bl.a. med et opråb til den nye regering.

Når det nye folketing er sammensat og ordførerskaberne fordelt i de forskellige partier, planlægger udvalget også en række rundbordssamtaler med de relevante politikere, så vi sikrer, at der hele tiden er politisk fokus på at skabe de bedste vilkår for danske vækstvirksomheder.

Deler viden og erfaringer om kapitalrejsning

De erfarne serieiværksættere i udvalget vil også gerne bidrage til, at vi internt i foreningen deler viden og erfaringer med at skaffe kapital – og at anvende det klogt.

”Der kan være mange veje til at skaffe god kapital, og mindst ligeså mange ting, der kan gå galt på vejen. Og når man så først har fået pengene, er det vigtigt, at de bliver brugt rigtigt i forhold til ens vækst- og forretningsstrategi,” udtaler Peter Wilmar Christensen.

Derfor planlægger udvalget også af afholde et åbent arrangement herom i den kommende tid.

Hvis du vil vide mere

Du kan altid læse mere om vores mærkesag Kapital til vækst på vores hjemmeside eller tage kontakt til vores udvalg for kapital og vækst, hvis du har spørgsmål eller gerne vil være mere aktiv indenfor denne agenda.