Virksomhedernes sikkerhedsindsats står i stampe

Snooze-knappen er trykket ned, og danske virksomheder har vendt ryggen til it-sikkerheden. Og det bekymrer IT-Branchen.

Møde med Danmarks eneste cybersikkerhedsordfører

26% alle danske virksomheder har oplevet brud på it-sikkerheden. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik, der netop har offentliggjort deres årlige ”It i virksomheder 2022”. For større danske virksomheder med over 250 ansatte, har hele 55% oplevet brud på it-sikkerheden.

”Selvom antallet af virksomheder der rammes af sofistikerede cyberangreb er stigende, og alle alarmklokker burde ringe, så er det som om, at danske virksomheder bare har trykket på snooze-knappen, og vendt sig om på den anden side,” siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

”Det er bekymrende, at virksomhederne ikke tager it-sikkerheden mere seriøst, og at der måske skal et decideret wake-up call til, hvor de selv bliver lagt ned af et ransomware-angreb, før de får investeret i de nødvendige sikkerhedsløsninger. Det er en farlig chance at tage. Specielt når man ved, hvor dyrt det kan være for virksomheder at være lukket ned,” udtaler Mette Lundberg.

Seneste Data Breach rapport fra IBM anslår, at et angreb i gennemsnit koster virksomhederne over 30 mio. kr.

”Dog ser det ud som om, at de mange ransomware angreb har lært virksomheder at tage back-up. For det er det eneste, der stiger markant i forhold til sidste år,” slutter Mette Lundberg.

Her kan du læse hele ”It i virksomheder 2022” fra Danmarks Statistik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *