Virksomheder opruster markant på it-sikkerhedsfronten

2 ud af 3 virksomheder forventer det næste år at bruge flere penge på it-sikkerhed. Det sker samtidig med, at risikoen for cyberangreb det seneste år er steget voldsomt.

Under coronakrisen steg antallet af cyberangreb med 600%, hvor 43% af disse ramte små og mellemstore virksomheder.

Netop den stigende trussel kan være forklaring på, at næsten to ud af tre virksomheder nu har ambition om at opruste på it-sikkerhedsfronten. Det viser Cybercrime Survey 2021 fra PwC.

Og af alle dem, der forventer at opruste på sikkerhedskontoen, forventer 3 ud af 10 en budgetstigning på over 25%.

”Cybertruslen er voldsomt stigende, og de cyberkriminelle bliver mere og mere kreative og teknologisk avancerede. Og vi har set flere eksempler på, at det kan have enorme omkostninger for den enkelte virksomhed, når først de cyberkriminelle er trængt igennem sikkerhedsmuren Derfor kommer det heller ikke bag på mig, at virksomhederne vil bruge flere penge på sikkerheden fremadrettet,” udtaler Bjarke Alling formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga Aps.

Virksomhederne vil bruge penge på awareness-træning og adgangsstyring

I undersøgelsen bliver virksomhederne også spurgt til, hvad de forventer, det stigende sikkerhedsbudget skal bruges til.

Her er den klare topscorer awareness-træning, som 55% af virksomhederne forventer at investere i. Awareness-træning er et løbende uddannelsesforløb, som træner medarbejdere i it-sikkerhedsforanstaltninger. Hver 3. virksomhed vil også investere i styring af identiteter og privilegeret adgangsstyring.

“Mennesker er et meget vigtigt led i virksomhedens cyberforsvar, og derfor er det positivt at se, at der investeres i medarbejdernes vidensniveau og sikkerhedsadfærd. For det er her, man typisk kan gøre den største forskel og sikre, at medarbejdernes ubevidste handlinger ikke ender med at koste virksomheden dyrt,” siger Bjarke Alling.

Om analysen

Hver år hjælper IT-Branchen og en række andre partnere PwC med at indsamle data fra mere end 400 danske virksomhedsledere, it-chefer og sikkerhedsspecialister, hvilket danner grundlaget for tallene bag Cybercrime Survey.

Vil du vide mere?

Vil du læse hele analysen, så kan læse mere om PwC’s Cybercrime Survey 2021 her

Vil du læse mere om it-sikkerhedsniveauet hos de danske SMV’ere, som er bekymrende lavt, så læs med her

Vil du vide mere om it-sikkerhed, eller hvordan IT-Branchen arbejder med det, så er du meget velkommen til at kontakte Troels Johansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *