Nu bliver papkortet endelig udskiftet med mere sikker digital app

Nu er det slut med at fumle med sit NemID papkort eller gøre det forbudte – at finde billedet af nøglekortet frem på mobilen, når man skal ind på sin digitale post, tjekke årsopgørelsen eller købe ind på nettet. I dag begynder udskiftningen af NemID til et mere sikkert MitID.

”Det lille papkort er måske ikke noget, vi tænker meget over i hverdagen, men på ganske få år er det blevet en nøglefunktion i vores digitale samfund. Det har desværre vist sig at være alt for let at dele og kopiere. Derfor er det også godt, at man nu endegyldigt siger farvel til det lille stykke pap,” siger Bjarke Alling, formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga Aps.

Seneste tal fra Det Kriminalpræventive Råd viser, at 17.200 danskere blev offer for identitetstyveri sidste år.

Særligt ældre og andre udsatte borgere er i farezonen for at blive ofre for identitetssvindel og misbrug af NemID. Misbruget sker f.eks. ved, at en svindler ringer en borger op og præsenterer sig som en medarbejder fra SKAT eller ofrets bank, med en forklaring om at man skal bruge ofrets NemID-oplysninger og passwords.

”Det er ikke kun papkortet der forsvinder. MitID er nok den største samlede nationale opgradering af it-sikkerheden, vi nogensinde har set i Danmark. Det bliver pludseligt langt vanskeligere for de kriminelle at stjæle og udnytte vores digitale identitet, og dermed får vi styrket både borgernes og virksomhedernes digitale sikkerhed ganske væsentligt,” udtaler Bjarke Alling.

Bl.a. vil man fremover langt lettere kunne bruge sin MitID erhvervsmæssigt, f.eks. til at logge på sin virksomheds it-systemer, underskrive væsentlige dokumenter for virksomheden og fakturaer.

”Med lancering af MitID får vi nye muligheder for at sikre både borgere, myndigheder og særligt virksomheder endnu bedre. Men det kræver, at vi omfavner det nye MitID og udnytter de muligheder, den giver os. Det er en vigtig opgave for samfundet og for virksomhederne, som venter os i den kommende tid,” slutter Bjarke Alling.

Du kan læse mere om skiftet fra NemID til MitID på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *