Hvor it-sikker er din virksomhed?

Nyt gratis onlineværktøj kan identificere de mest kritiske risikoscenarier i forhold til virksomhedernes it-sikkerhed. Værktøjet, der lanceres i dag, skal hjælpe især små og mellemstore virksomheder med at styrke deres it-sikkerhed.

Hvor it-sikker er din virksomhed?

39% af de danske SMV’er har ifølge Erhvervsstyrelsen et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau.

Det skyldes, at de enten tror, at de ikke er et interessant mål for it-kriminelle, og derfor ikke har fokus på området, eller fordi de ganske enkelt ikke ved, hvordan de skal finde ud af, hvor sårbar de egentlig er overfor cyberangreb.

Derfor lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, som IT-Branchen er en del af, et nyt gratis interaktivt risikovurderingsværktøj.

Det skal hjælpe virksomheder med at foretage den grundlæggende it-risikovurdering så virksomhederne kan zoome ind på sikkerhedshullerne og vurdere risikoen ved disse.

”God sikkerhed bør altid starte med en risikovurdering, så man ved, hvor der skal sættes ind. Det handler om at målrette sin indsats der, hvor den giver størst værdi og mest sikkerhed for pengene. Det skal værktøjet hjælpe virksomhederne med, og vi håber, at rigtigt mange virksomheder vil benytte værktøjet,” udtaler Martin Jensen Buch, chefkonsulent i IT-Branchen med ansvar for it-sikkerhedsudvalget.

Prøv risikovurderingsværktøjet.

Sådan fungerer værktøjet

IT-risikovurderingsværktøjet giver virksomheder konkret hjælp til at identificere de mest kritiske risikoscenarier omkring deres it-systemer.

På baggrund af virksomhedens faktiske it-setup, udarbejder værktøjet en konkret risikovurdering og kommer med vejledning til, hvad virksomheden kan gøre for at håndtere de identificerede risici.

På den måde kan virksomheden mindske den generelle IT-risiko og blive mere modstandsdygtig overfor cyberangreb.

Risikovurderingsværktøjet er henvendt til små og mellemstore virksomheder og særligt de IT-faglige personer i virksomheden, som har kendskab til virksomhedens IT-setup.

Find det online risikovurderingsværktøj her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *