Færre linjer kode men højere kvalitet under coronaen

Der blev skrevet væsentligt færre linjer kode under coronaen. Til gengæld var kvaliteten generelt højere under coronapandemien – bortset fra til sidst, hvor kvaliteten dalede markant. Det viser nye tal fra Software Improvement Group.

Færre linjer kode men højere kvalitet under coronaen

Under coronaen har der været et fald på 37% i antallet af linjer kode, som udviklere i gennemsnit har kodet om måneden. Det viser Software Improvement Groups (SIG) Benchmark Report fra 2021.

Generelt højere kodekvalitet, dog med fald til sidst

I starten af coronapandemien så man en stigning i kodekvaliteten, da udviklerne fik mere tid til at kode løs uden afbrydelser. Dog så man i sidste del af pandemien, at kodekvaliteten faldt markant.

Den globale kodekvalitet, marts 2020 – marts 2021, Kilde: SIG Benchmark Report 2021

”Udviklerne var i starten af pandemien glade for at kunne arbejde hjemme, da det gav færre afbrydelser og forstyrrelser, hvilket øgede kvaliteten af deres arbejde. Undersøgelsen viser dog også, at de har haft svært ved at bevare koncentrationen gennem hele pandemien og samtidig har savnet sparringen med deres kollegaer. Og det er derfor vi ser er fald i kodekvaliteten til sidst under coronaen,” siger Troels Johansen, chefkonsulent i IT-Branchen.

Dermed udfordrer rapporten også myten om udvikleren, der helst vil sidde for sig selv i kælderen og bare kode. For det har stor betydning for de fleste udviklere, at de har adgang til kollegaer og et fagligt netværk, for at sikre motivationen og kvaliteten af deres arbejde.

”Det er et interessant indspark i en tid, hvor mange virksomheder, der også har udviklere ansat, er ved at definere fremtidens (digitale) arbejdsplads i en post-corona-virkelighed. Uanset om det handler om virksomhedens egne medarbejdere eller freelancere, så er det vigtigt, at man som virksomhed gør en indsats for, at man kan mødes og sparre med kollegaer, så man både har et fagligt og socialt netværk omkring sig. Ellers falder både kvaliteten og produktiviteten lynhurtigt,” fortæller Troels Johansen.

Om SIG benchmark rapport

Rapporten er baseret på virksomhedens analyse af næsten 50 mia. kodelinjer fra over 280 teknologier, der er hentet fra over 6.000 applikationsanalyser fra hele verden på tværs af sektorer og brancher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *