En måned med fokus på cybersikkerhed

Danskernes og virksomhedernes it-sikkerhed skal have et løft, og derfor sætter vi fokus på cybersikkerheden i hele oktober måned.

En måned med fokus på cybersikkerhed

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og it og teknologi er for længst blevet en integreret del af vores hverdag og arbejdsliv. Netop derfor er it-sikkerheden særlig vigtig for os.

Oktober måned er af EU udnævnt som europæisk cybersikkerhedsmåned. IT-Branchen støtter op om initiativet, og vi vil i løbet af oktober gennem en række artikler sætte fokus på, hvordan man som virksomhed kan forbedre it-sikkerheden på forskellige måder.

Europæisk cybersikkerhedsmåned

Cybersikkerhedsmåneden er et initiativ under EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security). Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for Danmark i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned.

Du kan læse mere om initiativet på Sikkerdigital.dk, hvor du blandt andet kan se relevante aktiviteter eller booke et oplæg fra en sikkerhedsekspert.

Få hjælp til bedre it-sikkerhed

På informationsportalen Sikkerdigital.dk, som Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen står bag, kan du endvidere få gode råd og hjælp til bedre it-sikkerhed.

Portalen samler råd og vejledning om en mere sikker digital hverdag for både borgere, virksomheder og myndigheder. IT-Branchen støtter op om portalen og har bidraget til indhold.

Er du generelt interesseret Etik, Privacy og sikkerhed, skal du måske være med i IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg. Kontakt Martin Jensen Buch, hvis du vil høre mere om, hvad udvalget laver.