Et år med rekord efter rekord

Det går godt. Rigtigt godt endda. Det må man konstatere, når man kigger tilbage, på året der gik.

Af Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og adm. direktør i Canon Danmark.


It-branchen har igen i 2018 sat rekord. Ikke bare mht. til branchens omsætning og antallet af ansatte, der nok når over 90.000 inden årets udgang.

Som brancheforening har vi rundet 660 medlemmer, og ikke alene er det en ny medlemsrekord, men vores geografiske satsning har også virket, for medlemsvæksten er fordelt i hele landet.

Og den næste rekord er lige så vigtig. For aldrig før har medlemmerne været så aktive i fællesskabet, som de er nu.

På trods af hvor travlt der er i dagligdagen, har hele 75% af medlemmerne fundet tid til at bidrage aktivt i IT-Branchen bl.a. gennem deltagelse i arrangementer, udvalg og netværk.

Vores fællesskab bliver således stadigt større, og vores medlemmer stadigt mere aktive. Det gør også, at vi i langt højere grad kan sætte vores aftryk både politisk og samfundsmæssigt.

IT-Branchen som en klar og uafhængig stemme

Via udvalgene har vores dygtige medlemmer været med til at sætte klare fingeraftryk på regeringens planer, f.eks. i forhold til teleforliget og strategien for digital sundhed.

I løbet af året har vi påvirket mange sager, og f.eks. skubbet på krigslisten og lagt pres på Datatilsynet for at fokusere på rådgivning frem for bøder.

Vigtige agendaer, hvor IT-Branchen som en klar og uafhængig stemme for it-leverandørerne er med til at sætte rammerne for vores branche og for fremtidens samfund.

Vores medlemmer spiller en vigtig rolle i samfundet

Som branche har vi en pligt til at bruge vores særlige indsigt i digitaliseringen til gavn for vores samfund og fælles fremtid, og det er en opgave vi tager seriøst.

6.700 børn har nu været igennem Coding Class, og vi er godt på vej til at sikre et fag i folkeskolen.

Syv kommuner har været igennem digitale workshops med vores medlemmer for at få inspiration til, hvordan de bedst muligt udnytter fremtidens digitale muligheder – og flere workshops er på vej i 2019.

Med et kodeks for sikkerhedsbrister og anbefalinger til at arbejde med dataetik har vi også bidraget til samfundsdebatten om, hvordan vi behandler vores data.

Tak for i år

Alt i alt har det været et forrygende år for branchen, for foreningen og for vores aktive medlemmer.

Det vil jeg gerne sige tak for, da det også har betydet, at vi har kunnet rykke det danske samfund tættere på en tryg og god digital fremtid.

Jeg ønsker jer alle en god jul, og glæder mig allerede til 2019.