Vil I have besøg af en skoleklasse?

Flere og flere klasser og skoler kobler sig på Coding Class initiativet. Især i København. Derfor søger vi endnu flere virksomheder, der vil støtte op om det gode initiativ ved at tage imod en lokal skoleklasse.

I skal blot bruge et par timer sammen med en skoleklasse. Det er alt.

Det betyder virkelig meget for elevernes udvikling og interesse for teknologi og IT. Samtidig får I en super sjov dag, hvor I vil få børnenes perspektiver på jeres udfordringer. Det er særlig i København der er brug for interesserede virksomheder.

Vil du være med, skal du blot udfylde denne online formular eller kontakte Mette Lundberg på mel@itb.dk, hvis du gerne vil høre mere om initiativet.

Det tager ikke lang tid, men betyder så uendeligt meget

Som virksomhed bidrager du til elevers udvikling og interesse for it og teknologi. Det kræver ikke det store tidsforbrug og samtidigt får du og dine kolleger en sjov og motiverende dag.

Jeres bidrag handler først og fremmest om, at eleverne som afslutning på et Coding Class forløb kommer forbi jeres virksomhed og præsenterer deres løsninger for jer i bedste ‘Løvens Hule’ stil.

Virksomhedsbesøget fungerer som afrunding på elevernes forløb og er med til at gøre Coding Class til et helt særligt og virkelighedsnært forløb.  Dette tager typisk to timer.

Hvis I har mod på det, kan I også starte med at få eleverne til at arbejde med en case, som I giver dem.

Hos KMD blev eleverne f.eks. bedt om at kode en app eller et spil, der kan løse udfordringen med, at medarbejderne hos KMD ikke er så gode til at affaldssortere i kantinen, efter de har spist. Mens BEC bad eleverne om at udvikle teknologiske løsninger, der kan hjælpe unge mennesker med at holde styr på deres økonomi.

Børn skal tænde på it og teknologi

Projektet har fået stor opbakning både hos erhvervslivet, kommuner og skoler, således har mere end 200 virksomheder og ca. 23.000 elever været igennem et Coding Class forløb i dag.

Coding Class skal skabe engagement og lyst hos børn og unge til at arbejde innovativt med it. De skal lærer at forstå den bagvedliggende logik, der er i de produkter de bruger til dagligt, så de kan gribe de muligheder, der allerede findes i digitaliseringen til glæde for dem selv og for Danmark som helhed.

  • Det er særlig vigtigt fordi:
  • Børn skal lærer at manøvrere i de digitale fællesskaber de indgår i og ikke mindst være en del af fremtidens demokratiske samfund.
  • Fremtidige generationer skal være medskabere og digitale problemløsere, ikke blot superbrugere af teknologi.
  • Børn skal rustes med de kompetencer, der vil være efterspurgt på arbejdsmarkedet.
  • Lærerne skal rustes og opkvalificeres til at undervise i en digital tidsalder, hvor det at kunne de basale digitale færdigheder er en del af den almene dannelse for børn og unge.

Meld dig allerede i dag

Kunne du tænke dig at få besøg af en skoleklasse og være med til at vække elevernes interesse for it og teknologi og sikre at de fremtidige generationer bliver klædt ordentlig på til et mere digitalt samfund?

Så skal du blot udfylde denne online formular eller tage kontakt til Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, mel@itb.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *