Underviserne undervises i teknologiforståelse

Der blev leget med alt fra Micro-bit og Scratch til avanceret kodning og robotter, da en række undervisere var samlet til inspirationsworkshop på Børsen.

Underviserne undervises i teknologiforståelse

For at få flere lærere opgraderet til at kunne undervise i Coding Class og det kommende teknologiforståelsesfag i folkeskolen, havde IT-Branchen sammen med Coding Class CPH i fredags invitereret undervisere fra forskellige kommuner til inspirationsworkshop på Børsen.

På workshoppen deler underviserne erfaringer med hinanden og får ny inspiration til, hvordan de bedst muligt kan give eleverne lyst til at arbejde innovativt og skabende med teknologi.

Brug for flere undervisere

Rekordmange klasser er i år med i Coding Class-forløb på deres skole, og flere kommuner og skoler ville egentligt gerne i gang.

Den store udfordring er antallet af lærere, der kan undervise i teknologi som et kreativt og problemløsende fag.

”Interessen for at sætte Coding Class og teknologiforståelse på skoleskemaet er stor, men vi mangler undervisere for det er en helt ny faglighed. Derfor gør vi en ekstra indsats for at dele best-practise erfaringer mellem lærerne, så vi kan være med til at styrke undervisningsideerne og den faglige kompetence på det her område,” udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Ud over inspirationsworkshops og faglige lærerfora har IT-Branchen sammen med en række medlemsvirksomheder også været med til at få faget ind på læreruddannelsen, så folkeskolen bliver klar til det nye fag.

Hvis du vil vide mere

IT-Branchen har i samarbejde med medlemsvirksomheder og kommuner landet over etableret Coding Class-projektet, som kort fortalt går ud på at lære børn at være kreative og innovative med teknologi.

Børnene koder en løsning, der typisk præsenteres ved et virksomhedsbesøg til sidst. Kontakt Mette Lundberg, hvis du vil vide mere om initiativet, og hvordan du og din virksomhed evt. kan bidrage.