Stress, præstationspres og bedre møder

IT-Branchens bureauledernetværk havde denne gang valgt at afholde deres møde inde i et kunstværk, for at gentænke måden at holde møder på – og samtidig tage en diskussion om, hvordan man nedsætter stress og præstationspresset hos især unge.

Stress, præstationspres og bedre møder

Kunsthallen Charlottenborg og kunstværket ”Sowing the Seeds of Love” havde lagt rammerne til et forrygende og ikke mindst anderledes netværksevent for IT-Branchens digitale bureauer.

Selvom rammerne for mødet var kreative og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, var emnet for mødet dog ganske alvorligt. For det handlede om unges stigende stress og præstationspres, og hvad man kunne gøre ved det i virksomhederne.

Stigende stress hos især unge

Den seneste rapport om Danskernes Sundhed viser desværre, at antallet af danskere, der føler sig stresset, er vokset fra 20,8% til 29,1%. Og det er især de yngre (31,2%), som føler sig stressede.

En udvikling som flere af bureaulederne også kunne genkende i deres hverdag, hvor de oftere oplever, at unge føler et enormt 12-tals og perfektionspres.

De to kunstnere, Kenneth Balfelt og Johan August, tog derfor bureaulederne igennem tankerne bag kunstværket og tematikken for mødet: Robusthed, stress og meningsfuldhed hos unge.

I den forbindelse havde kunstnerne selv taget t-shirts på med skriften ”Jeg er en gennemsnitlig kunstner”, for netop at understrege, at det var ok ikke at være 12-tals elev.

Lederne har et ansvar overfor de unges trivsel

På mødet var der flere gode gruppediskussioner om, hvordan man f.eks. bedre kunne hjælpe de unge med at blive klædt på, når de fik deres første job.

En af de løsninger, der blev diskuteret, var en slags mesterlære, hvor de unge i den første periode blot skulle lytte og lære, og hvor der ikke var store krav til performance. En periode, hvor de i højere grad blev opfordret til at gå på opdagelse, eksperimentere og være nysgerrige.

Afstresning på møderne kan hjælpe

Det var dog ikke kun de unges situation, der blev vendt. Under mødet afprøvede bureaulederne også en række forskellige mødegreb, som kan virke stressforebyggende i hverdagen.

F.eks. at afholde et minuts stilhed, lige når mødet starter, for at få alle til at fokusere – eller det stik modsatte, hvor man lige får pulsen op at ringe for at få aktiveret kroppen.

På den måde var kunstværket også med til at danne rammen for bedre møder og gentænke den nuværende måde at holde møder på.

Tips og tricks der kan sprede sig som positive ringe i vandet, og få meningsfuldheden til at forplante sig virksomheden som en af kunsterne afslutningsvist sagde.

Er du blevet nysgerrig på kunstværket og selv har lyst til at deltage, afholder vi et netværksarrangement i dråben den 7. juni. Du tilmelder dig her.

Hvis du vil vide mere

Du kan blive en del af netværket, hvis du sidder i direktionen eller ejerkredsen for et bureau som er medlem af IT-Branchen. Kontakt os for mere information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *