Stjernestøv over den danske it-branche

Da Danmarks Bedste Arbejdspladser blev kåret, var der flere it-virksomheder med på listen. Bl.a. var halvdelen af de 10 bedste arbejdspladser i kategorien 50-499 medarbejdere besat af it-virksomheder.

Stjernestøv over den danske it-branche

Når Danmarks Bedste Arbejdspladser kåres, er den danske it-branche heldigvis ofte godt repræsenteret. Og i år var ingen undtagelse.

Ikke bare kan branchen bryste sig af at besætte halvdelen af top-10 pladserne i kategorien 50-499 medarbejdere.

Precis Digital løb også med prisen for Danmarks Bedste Arbejdsplads for Kvinder.

Equality Talks i Precis Digital

Precis Digital introducerede tilbage i 2018 såkaldte Equality talks. Lighed skulle på dagsordenen, og arbejdspladsen udarbejdede en plan for, hvordan de i fremtiden kunne tiltrække flere kvindelige talenter til arbejdspladsen.

Samtidig skulle Equality Talks være med til at designe et godt arbejdsmiljø for alle medarbejdere på tværs af øvrige demografiske karakteristika som alder, etnicitet osv.

Et arbejde der bl.a. udmøntede sig i et samarbejde med en række forskellige danske universiteter, hvor repræsentanter fra Precis har deltaget som gæsteforelæser og i forskellige projekt- og kandidatarrangementer for bachelor- og kandidatstuderende.

Precis Digital har desuden etableret en Equality Group, der er stiftet med det formål at gennemgå virksomhedens samlede anti-diskriminationspolitik sammen med HR og dermed sikre, at alle processer, procedurer, lønninger og medarbejderfordele hviler på et lige og retfærdigt grundlag.

Derudover vandt Precis Digital også prisen for IT-Branchens Bedste Arbejdsplads i kategorien 50 – 499 medarbejdere.

Arbejdspladsen er et vigtigt fokusområde

Kampen om talenter og medarbejdere er hård i it-branchen, og 62,9% af de danske it-virksomheder siger da også, at manglen på kompetencer er den største barriere for at øge væksten hos dem.

“Det er fantastisk at se så mange danske it-virksomheder stå knivskarpt i forhold til at skabe gode arbejdspladser, da vi ved, at det er noget, der fylder rigtigt meget i branchen,” siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det store fokus på at skaffe dygtige medarbejdere er ikke bare noget, der foregår i den enkelte virksomhed. Det er også en af IT-Branchens mærkesager – og noget vi som brancheforening kæmper for hver dag.

I 2020 lykkedes vi på den baggrund med at få politisk opbakning til at oprette 5.000 ekstra studiepladser på de videregående it-uddannelser.

Der skal lyde et stor tillykke til alle de gode og dygtige it-arbejdspladser, der kom på listen!

IT-Branchens Bedste Arbejdsplads (50 – 499 medarbejdere)

 1. Precis Digital
 2. Delegate
 3. Abakion
 4. Sopra Steria
 5. Devoteam
 6. Siteimprove
 7. Exerp
 8. SAS Institute
 9. Unik System Design
 10. Auto IT

Danmarks Bedste Arbejdspladser® 2021, Top10 (50 – 499 medarbejdere)

 1. Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret, Gentofte Kommune
 2. Roche Pharmaceuticals
 3. Precis Digital
 4. Delegate
 5. Abakion
 6. Carl Ras
 7. Bitzer Electronics
 8. Sopra Steria
 9. Middelfart Sparekasse
 10. Devoteam

De fulde lister kan ses på www.greatplacetowork.com

Computerworld har også skrevet om prisen i Her er de bedste it-arbejdspladser i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *