300 potentielle kodere samlet på rådhuset

Engagementet på Odense rådhus var til at føle på, da over 300 dedikerede 6.-klasser dystede om en plads som semifinalister ved årets Coding Class.

Coding Class, der skal vække børns interesse for at skabe med it, har spredt sig som en steppebrand i hele landet, og i Odense skal samtlige 6. klasser igennem et Coding Class forløb.

Det blev fejret på Odense rådhus, hvor de forskellige skoler udvekslede erfaringer, dansede Fortnite-danse og legede med stopmotion og 3d-tegning.

Blandt de mange deltagere på dagen, kunne man også finde Claus Tjelum Winther, formand for IT-Branchen Fyn og partner i Oxygen,der i den grad har engageret sig i projektet.

”Når jeg tænker på det overordnet, så er det vildt vigtigt for it-branchen og hele Danmark, at vi får nogle af de unge mennesker til at brænde for it. Men skal man brænde for it, er det et godt udgangspunkt at forstå, hvad det drejer sig om, når man snakker om programmering,” udtalte Claus Tjelum Winther, 

Historisk stor tilslutning

Interessen for at få innovation og teknologiforståelse i folkeskolen er hastigt stigende, og derfor er Coding Class da heller ikke bare en succes for eleverne i Odense.

Indtil nu har over 6.700 børn været igennem et Coding Class forløb, men flere og flere kommuner i hele landet ser perspektiver i den nye undervisningsform, hvor elever lærer at være kreativt skabende med teknologi. Så det et tal, IT-Branchen forventer vil vokse ganske betydeligt i fremtiden.

“Behovet for it-kompetencer bliver ikke mindre, og jo mere børns interesse bliver vækket tidligt, igennem initiativer som Coding Class, jo bedre vil de kommende generationer være rustet til at møde fremtidens digitale udfordringer,” fortæller Claus Tjelum Winther.

Lær mere om Coding Class her.