Kompetencemangel er samfundets største væksthæmmer

Erhvervsminister Rasmus Jarlov og formand for iværksætterpanelet Tommy Andersen var på IT-Branchens årsmøde enige om, at kompetencemanglen er den største vækststopper i Danmark.

Kompetencemangel er samfundets største væksthæmmer

Jagten efter de rette medarbejdere til at løse virksomhedernes mange opgaver er enorm, og hele 71,44% af de danske it-virksomheder siger nu, at den største barriere for vækst er manglen på it-kompetencer.

En mangel der har fået 50,9% af it-virksomhederne til at udskyde videreudvikling og innovation i virksomheden og tvunget 30,2% til at sige nej til ordrer/kontrakter, fordi de ikke har kunnet skaffe kvalificeret arbejdskraft til at løse opgaverne.

Derfor var det også et emne, der blev debatteret ivrigt på IT-Branchens årsmøde, hvor erhvervsminister Rasmus Jarlov og formand for iværksætterpanelet Tommy Andersen også var forbi.

It-branchen er central for Danmarks vækst

Rasmus Jarlov understregede både på scenen og i det efterfølgende interview, at it-branchen spiller en helt central nøglerolle for Danmarks vækst og produktivitet, da branchen ikke bare selv skaber vækst, men også hjælper alle andre brancher med at skabe vækst.

Udfordringen er ifølge Tommy Andersen, at vi i øjeblikket befinder os i et overophedet arbejdsmarked, hvor alle virksomheder søger den samme arbejdskraft, hvilket gør det svært for virksomhederne at finde folk, de kan ansætte.

Erhvervsministeren var helt enig i dette, og fortalte, at det var nødvendigt på kort og mellemlang sigt at gøre det nemmere og mere attraktivt at få kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

De var også begge enige om, at udfordringen ikke umiddelbart forsvandt – uanset hvem der kom til at sidde i regering efter valget, og at der derfor var brug for at finde løsninger på tværs af blå og rød blok i folketinget.

Du kan se billederne fra årsmødet her.