Har du talt med en ung i dag – om deres fremtid?

Nu er det snart tid til, at flere tusinde unge skal vælge uddannelse og dermed også deres fremtid. Tag derfor en snak med en ung om deres tanker og valg. Måske de kan bruge dit indspark og din erfaring i forhold til det svære valg.

Om godt en måned lyder fristen for kvote 2-ansøgninger til videregående uddannelser – mere præcist den 15. marts kl. 12. At vælge uddannelse er et stort valg.

For nogle ligger dette lige til højrebenet. Men for de fleste vil det at finde lige netop den eller de uddannelser, der vækker ens interesse, tage både tid og kræve mange overvejelser.

Er man som ung så også nødsaget til at søge ind på kvote 2, ja så skal man være opmærksom på, at dette oveni tvivlen vil kræve en del forberedelse.

Tag en snak med en ung i dag

Kender du en ung, der står overfor et uddannelsesvalg, er det derfor en god idé snarligt at tage fat i vedkommende og få en snak om, hvad han eller hun egentlig vil med sin fremtid.

Hvis personen ikke er afklaret, kan du endda måske være med til enten at udelukke nogle valgmuligheder eller til at inspirere og åbne døren til nye.

Husk at uddannelserne stadig har åbent hus – bare virtuelt

Det også vigtigt at gøre de unge opmærksom på at til trods for coronaens restriktioner, så afholder de forskellige uddannelsesinstitutioner faktisk stadig åbent hus – bare virtuelt.

Helt ligesom ved de fysiske arrangementer, kan man her høre undervisere og nuværende studerende fortælle om både de forskellige uddannelser og om selve studielivet og alt det der her hører med – udlandsophold, job, bolig, studieformen m.m.

Ligeledes vil nogle universiteter have live Q&A sessions, hvor studievejledere sidder klar til at svare på alle de spørgsmål, man måtte sidde inde med.

De første virtuelle arrangementer er allerede løbet af stablen og de fortsætter altså videre ind i marts. Du finder her en oversigt over, hvornår og hvorledes de enkelte universiteter afholder deres åbent hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *