Coding Class starter op i Grønland

IT-Branchens Coding Class-initiativ vokser ud af Danmark og starter nu op i Grønland, hvor grønlandske folkeskoleklasser skal arbejde med innovation, teknologi og bæredygtighed i løbet af foråret 2020.

Coding Class starter op i Grønland

Også i Grønland er der stor mangel på digitale og tekniske kompetencer ligesom den teknologiske udvikling accelererer hurtigere end nogensinde før.

Sermersooq kommune er derfor gået sammen med TELE-POST, der er medlem af IT-Branchen, om i første omgang at lade fire 7. klasser få innovation og kodning på skoleskemaet.

”Flere børn og unge skal få en interesse for it, som noget man skaber, og ikke udelukkende noget man forbruger. Ved at sætte kodning på skoleskemaet har vi en ambition om at kunne danne kimen til næste generation af teknikere og ingeniører,” udtaler Helena Rotvig Kristiansen, HR Direktør i TELE-POST.

Eleverne vil blive undervist i designprocesser og kodning gennem samarbejde, analyse og innovation. Projektet vil blive baseret på bæredygtighed med fokus på børn og unges digitale liv.

”Vi har vi en ambition om, at alle børn skal have en god og lærerig barndom, så de kan blive klar til livet med endnu flere kompetencer. Med konceptet ’Coding Class’ kan vi give børnene og de unge de nødvendige kompetencer og færdigheder, der udvider det, de får gennem traditionelle undervisningsfag, og det vil kun ruste børnene bedre i fremtiden,” siger fungerende direktør i Sermersooqs Forvaltning for Børn og Skole, Marie Fleischer.

Hvis du vil vide mere

Hvis du er interesseret i at vide mere om hvad Coding Class er, kan du læse mere om initiativet på vores Coding Class side eller tage kontakt til Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation.