IT-Branchens podcasts

IT-Branchens podcasts

Med IT-Branchens podcasts tager vi gennem interview med interessante tech-personligheder og væsentlige emner pulsen på branchen i både Danmark og udlandet.

Alle vores podcasts kan findes på Buzzsprout, Spotify og iTunes.

Tech til Tiden

Tech og digitalisering er i evig udvikling, og det kan til tider være svært at holde overblik over, hvad der egentlig rører sig på området. I podcasten Tech til Tiden dykker vi derfor ned i nogle af de mest aktuelle og spændende nyheder og giver dig et dybdegående indblik i den teknologi, der kommer til at forme fremtiden.

Tech til Tiden #1 – It’s All Quantum! (m. Charles Marcus) (31:38 min. – 3. mar. 2021)
Hvad er kvanteknologi for en størrelse, og hvorfor skal politikere og erhvervsledere være opmærksomme på det kæmpe potentiale teknologien har? Få svaret i Tech Til Tidens første podcast nogensinde, hvor vi har talt med den verdensberømte kvantefysiker, Charles Marcus.

Hør Tech til Tiden#1 – It’s All Quantum på Buzzsprout.
Hør Tech til Tiden#1 – It’s All Quantum på Spotify.
Hør Tech til Tiden#1 – It’s All Quantum på iTunes.

Blinde Vinkler

Bias er en uundgåelig del af livet, eftersom vi hver især har et begrænset udsyn i verden. Tanken om at en maskine kan gøre det bedre end os er forjættende og overalt støder vi på teknologi som gennem sortering og anbefaling påvirker vores verdenssyn og vores beslutninger.

Men det vi putter ind i maskinen er også det der kommer ud. Og ubevidst bias bliver reproduceret – og i visse tilfælde forstærket – af teknologi. Så hvordan drejer vi på bias-knappen og sørger for lige muligheder for alle?

Det undersøger vi i podcasten Blinde Vinkler som kigger ind i teknologier og videnskab som forsøger at rette op på skævheder i samfund & teknologi.

Blinde Vinkler er produceret af Ingeniørforening IDA og IT-Branchen.

Del 1 – Datafeminisme handler ikke kun om kvinder (29:42 min. – 5. nov. 2020)
Vi lever i et samfund, der i stigende grad er forblændet af big data og statistik. Men vi glemmer, at data aldrig er neutrale, og dermed ekskluderer vi ofte kvinder og minoriteter, mener forfatteren til bogen ’Data Feminism”.

Hør Del 1 – Data Feminism på Buzzsprout.
Hør Del 1 – Data Feminism på Spotify.
Hør Del 1 – Data Feminism på iTunes.

Del 2 – Diversitet i gaming (37:16 min. – 24. feb. 2021)
Der er helt sikkert flere kvinder og etniciteter i computerspil end nogensinde, og flere og flere computerspils-karakterer dukker op der udfordrer den stereotype norm. Hvilken bevægelse er i gang og hvor langt er vi kommet? Og hvilke mekanismer bestemmer egentlig hvordan en computerspils-karakter skal se ud og opføre sig?

Hør Del 2 – Diversitet i gaming på Buzzsprout.
Hør Del 2 – Diversitet i gaming på Spotify
Hør Del 2 – Diversitet i gaming på iTunes.

Del 3 – Tech der lader blinde se (33:34 min. – 16. mar. 2021)
I en verden der er præget af visuel kultur, bliver blinde og synshæmmede ofte glemt af den digitale teknologi. Alligevel er det den teknologiske udvikling, der er med til at gøre deres dagligdag nemmere.

Hør Del 3 – Tech der lader blinde se på Buzzsprout.
Hør Del 3 – Tech der lader blinde se på Spotify.
Hør Del 3 – Tech der lader blinde se på iTunes.

Del 4 – Mød din nye AI sagsbehandler (34:29 min. – 20. apr. 2021)
Hvordan skal kunstig intelligens bruges? Og er det overhovedet etisk ansvarligt at bruge kunstig intelligens på meget følsomme områder, som har stor betydning for menneskers liv – eller omvendt – er det ansvarligt IKKE at bruge kunstig intelligens, hvor den reelt kunne hjælpe?

Hør Del 4 – Mød din nye AI-sagsbehandler på Buzzsprout.
Hør Del 4 – Mød din nye AI-sagsbehandler på Spotify.
Hør Del 4 – Mød din nye AI-sagsbehandler på ITunes.

Del 5 – Nyheder via kunstig intelligens (41:37 min. – 7. maj 2021)
Danske nyhedsmedier er i gang med at udvikle deres egne anbefalingssystemer, der kan håndtere det massive flow af nyheder og give brugerne, hvad de ønsker. Men meget gerne uden de samme problemer med filterbobler og kaninhuller der ender i ekstremisme, som Facebook og Youtube roder med.

Hør del 5 – Nyheder via kunstig intelligens på Buzzsprout
Hør del 5 – Nyheder via kunstig intelligens på Spotify
Hør del 5 – Nyheder via kunstig intelligens på iTunes

Del 6 – AI i jobcentrene – Hjælpende eller stemplende? (32:00 min. 19. maj 2021)
Tilbage i 2015 blev et nyt landsdækkende digitalt værktøj taget i brug i jobcentrene. Det skaber dataprofiler af arbejdsløse på baggrund af personoplysninger. Ved hjælp af kunstig intelligens kommer det med en udregning om hvorvidt, en arbejdsløs borger er i risiko for at blive langtidsledig. Men det har mødt stor kritik.

Hør del 6 – I i jobcentrene – Hjælpende eller stemplende? på Buzzsprout
Hør del 6 – I i jobcentrene – Hjælpende eller stemplende? på Spotify
Hør del 6 – I i jobcentrene – Hjælpende eller stemplende? på iTunes

Andre podcats

Techtopia 181: Danmarks nye techstrategi.
Efter fem måneder på posten har Danmarks nye techambassadør offentliggjort regeringens internationale techstrategi. Den har et stærkt fokus på regulering af amerikanske techgiganter og deres sociale medieplatforme. Overskrifterne er demokrati, menneskerettigheder, tryghed og cybersikkerhed. Men hvor er de danske techvirksomheder henne i rapporten? Techtopia taler med techambassadøren, og fire branchefolk pudser de kritiske briller med spørgsmål til ambassadøren.

Bundlinjen 142: Vilde boligpriser, to forskellige jobs på én gang og Mærsk-formandens digitale råd. Hør hvad adfærdsekspert og forfatter Morten Münster, direktør i IT Branchen Natasha Friis Saxberg, chefredaktør Steen Rosenbak og nyhedsredaktør Maria Kehlet har at sige.

1 svar

  1. Hej
    Super gode og inspirerende Podcasts – tak for det.
    BH Bettina Lundgaard, Udviklingschef It-vest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *