Og vinderen af IT-Prisen 2022 er…

IT-Prisen 2022 går til serieiværksætter og investor Kasper Hulthin, der med en enestående indsats har udmærket sig på flere fronter, vist vejen til global succes og nu sætter retningen med teknologi, der skal bidrage til at løse vores globale klimaudfordring.

Kasper Hulthin har været engageret i en serie af iværksætterprojekter, der med høje målsætninger og hårdt arbejde, har bragt stor national og international succes med sig.

Samtidig giver han ikke kun sin erfaring, men også midler tilbage til økosystemet som investor i danske startups og i nye bæredygtige virksomheder, der danner vejen til fremtidens grønne vækstvirksomheder.

Fra iværksætter til investor

Som nyuddannet havde Kasper Hulthin modet til at satse på iværksætterdrømmen og var med til at stifte softwarevirksomheden Podio. I en kælder på Vesterbro blev de spæde tanker lagt til en virksomhed, der allerede 5 år senere blev solgt for 260 mio. kr. til amerikanske Citrix.

Efter salget af Podio og alt imens at andre fokuserede på rekruttering, havde Kasper Hulthin som medstifter af Peakon fokus på fastholdelse. Et ambitiøst HR-projekt blev søsat, hvor han var med til at rejse store investeringer og endnu engang tog projektet fra nul til exit, med et salg af Peakon på 4,3 mia. til amerikanske Workday i 2021.

Kasper Hulthin er uden tvivl en af de største rollemodeller i branchen, og han deler gerne ud af sine erfaringer i iværksættermiljøet. Efter milliardsalget af Peakon har han sat en ny retning for sit erhvervseventyr, som bestyrelsesformand og investor i Normative, der tilbyder klimaorienterede løsninger til virksomheder. Kompasset er rettet mod fremtiden og mod at bidrage til at løse vores fælles klimaudfordring.

Trods international succes og salg i milliardklassen har Kasper Hulthin stadig fødderne solidt plantet i den danske muld og bevaret sit uformelle jyske lune. Serieiværksættere er uendeligt vigtige for det danske økosystem der i disse år når nye højder, især når de som Hulthin både giver tilbage og viser vejen frem.
Derfor hylder vi i dag Kasper Hulthins betydningsfulde indsats med IT Prisen 2022.

Berlingske Tidende har også skrevet om vinderen “Han har solgt sine to store ideer for et milliardbeløb – nu får han hædersprisen.” Det samme har Computerworld: Kasper Hulthin vinder IT-Prisen 2022: “Jeg plejer at sige, at den bedste beslutning, som jeg har taget, var at starte mit første selskab, den næstbedste var at lukke det igen.

Om IT-Prisen

IT-Prisen er en pris, der bliver uddelt af brancheorganisationen IT-Branchen. Den tildeles til en person, der på “særlig fremragende vis sætter fokus på den danske it-branche”.

Kriterierne for at få prisen er ifølge IT-Branchen, at vedkommende gennem “idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af it-branchen eller dens virksomheder.”

Prisjuryen består af Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex, Anja Monrad, formand for IT-Branchen og direktør for Central- og Østeuropa i DELL samt vinderne fra de to forrige år: Camilla Ley Valentin, Co-founder og bestyrelsesmedlem i Queue-it og Margrethe Vestager, Executive Vice President for EU-Kommissionen. Dog havde Margrethe Vestager grundet travlhed ikke mulighed for at deltage ved dette års jurymøde. Prisen uddeles ved IT-Branchens årsmøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *