Hvordan nedbringer vi energiforbruget fra it-services?

Deltag og få forskeres og virksomheders første bud på digitale løsninger som kan være med til at løse klimaudfordringerne.

Dato & tidspunkt

Lokation

WEBNIAR

Kategori

Digitale løsninger kan være med til at løse store dele af vores klimaudfordringer. Men de har også et markant energiforbrug. Det vil et nyt projekt sætte fokus på.

It-sektoren står i dag for lige så høj en udledning af CO2 som flyindustrien (2% af den samlede CO2 udledning).  Den står endvidere for 9% af verdens samlede elektricitetsforbrug.

Mængden af data stiger med 25% årligt, og i takt med den stigende digitalisering er det afgørende, at vi fokuserer på at begrænse it-sektorens energiforbrug.

Første skridt bør være at kunne måle energiforbruget på en ensartet og sammenlignelig måde, så energieffektive og miljørigtige IT-løsninger kan være et konkurrenceparameter på linje med omkostninger og serviceniveau.

Vi samler den relevante aktører fra forskningsverdenen og it-branchen til en dialog om udfordringen og om mulighederne.

Mandag den 22. juni, kl. 12.30 – 14.00
WEBINAR – Det er gratis at deltage
TILMELD DIG HER


På seminaret kan du blandt andet:

  • Høre Professor Leif Katsuo Oxenløwe fra DTU give sit bud på, hvordan vi kan måle energiforbruget så det omfatter hele værdikæden fra dataindsamling, transport, behandling og brug.
  • Få bud på, hvordan it-branchen går foran med grøn innovation, der sikrer at digitale løsninger bliver så energioptimerede og CO2-neutrale som muligt.
  • Deltage i dialog om, hvilke parametre der skal måles på og hvordan, når man vil udregne CO2 aftrykket fra it-services – herunder dataforbrug, -transmission, -opbevaring -analyse mv.

Ved at deltage i webinaret får du forskeres og virksomheders første bud på dette. Webinaret er det første i en seminarrække, der fortsætter til efteråret, hvor resultaterne fra projektet præsenteres.

Parterne bag projektet er: Alexandra InstituttetDTU Fotonik / INCOMTelia DanmarkDigiPlexCIBICOMRejoose ApSKMDDI Digital og IT Branchen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *