Det gør andre it-virksomheder ved verdensmålene

De 17 verdensmål kan bruges aktivt af virksomheder til at øge væksten, adressere risiko, tiltrække kapital og fokusere på et formål.

Det giver derfor god mening, at indarbejde verdensmålene i din forretningsplan.

Næsten hver 5. (19,1%) af de danske it-virksomheder arbejder da også aktivt med verdensmålene i deres hverdag.

Hvordan de arbejder med målene, kan dog være forskellig. Til inspiration har vi derfor samlet en række eksempler på, hvordan forskellige it-virksomheder arbejder med en eller flere af verdensmålene i dag.

INOVA Energy arbejder blandt andet med verdensmål nr. 9, som blandt andet går ud på at fremme energieffektive løsninger til at understøtte den teknologiske udvikling. Det gør de ved at synliggøre differencen i energiforbruget og CO2 udledningen på det tekniske udstyr, der ønskes udskiftet, analyseret op i mod det/de løsninger der påtænkes indkøbt til erstatning. Analyserne omhandler it, ventilation, klimaanlæg, trykluft og belysning, medico teknisk udstyr samt bygninger. Læs mere om INOVA Energys arbejde med verdensmål.

3 Step IT‘s tilgang til bæredygtighed har cirkulær økonomi i fokus og arbejder derfor fokuseret med verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion. Som eksperter i genanvendelse af IT-udstyr sørger de for, at returnerede enheder erstatter fremstillingen af et nyt produkt. Løsningen sikrer, at 3 Step IT kan bidrage til at reducere det samlede CO2-udslip pr. år. Læs mere om 3 Step ITs arbejde med bæredygtighed her.

Techsave arbejder bl.a. med verdensmål nr. 12:6 for at reducere affaldsmængden ved at rense væskeskadet elektronik i Techsave rensemaskinen. Det betyder, at elektronik der tidligere skulle repareres i stort omfang eller udskiftes, nu kan gå retur til forbrugeren. Ved f.eks. at ”redde” en laptop spares miljøet for ca. 380 kg. CO2 samt flere kritiske råmaterialer. Techsave er også med til at skabe lokale arbejdspladser hos sine partnere, da reparationsprocenten stiger betragteligt, hvilket giver mere lønarbejde. Læs mere om Techsave og miljøet her.

Atea arbejder dedikeret med verdensmålene både i Danmark og globalt. It-leverandøren har forpligtet sig til at opnå målbare bæredygtige resultater og har igennem et kortlægningsforløb og løbende erfaringer identificeret 6 verdensmål, der matcher deres strategiske bæredygtighedsagenda. Læs Ateas seneste CSR rapport.