Ved du hvordan og hvornår du må bruge indsamlet data?

Virksomheder indsamler i dag uanede mængder data, men hvad må man egentlig bruge de informationer man indsamler til?

Indsamling af data

I dag lever vi i en dataficeret verden. Stort set alle virksomheder er i dag datadrevne og indsamler enorme mængder data om både kunder og medarbejdere, som kan bruges til at tage strategiske beslutninger samt effektivisere markedsføringsinitiativer, privatisere og målrette reklamer, hjemmeside mm.

Med al den data tilgængelig, kan det som virksomhed godt være svært at have overblik over den data man besidder samt hvad man må og ikke må med den data. Og uden den rette viden kan det ende ud i både dyre bøder og lange retssager.

Derfor har Erhvervsstyrelsen, i samarbejde med andre myndigheder, lanceret brugdata.dk, som er rettet mod netop mindre virksomheder, der søger hjælp og råd til deres datahåndtering.

Brugdata.dk giver dig en hjælpende hånd

brugdata.dk kan du finde gode råd og vejledning ift. indsamling, opbevaring og videregivelse af data i forbindelse med kommunikation, markedsføring og datasikkerhed.

Hjemmesiden lader dig også finde svar på konkrete sager, så du kan få indblik i, hvordan de mange regler skal implementeres og fungerer i praksis.

Du kan også finde en række forskellige juridiske skabeloner, som er til fri afbenyttelse, så du kan sikre dig, at du har styr på de formelle rammer, når du indgår aftaler med både kunder og leverandører om brugen af data.