Unity underviser fremtidens folkeskolelærere i kodning

Det er ikke kun 2.700 folkeskoleelever, der i år har lært at skabe og være kreativ med it og teknologi. Lærerne har også været på skolebænken.

På læreruddannelsen er et nyt kuld lærere ved at blive klædt på til at undervise i nye digitale kompetencer og skaberevner. De bl.a. blevet undervist i kodning hos Unity, der udvikler verdens mest udbredte spiludviklingsplatform.

It må ikke være magi

Unity er gået med i Coding Class initiativet, fordi det for dem er et grundlæggende demokratisk princip at sikre, at noget så vigtigt som it og teknologi ikke er magi og uforstået for den almindelige borger.

”Det er vigtigt, at folk rent faktisk har en fornemmelse af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan i et digitaliseret samfund. Og derfor har vi involveret os i Coding Class, hvor vi er med til at undervise lærerstuderende, så de kan formidle deres viden og værktøjer videre til eleverne i folkeskolen,” siger Peter Andreasen, der er programmør i Unity.

En af de ting, der står i vejen for at folk kan komme til at udtrykke sig kreativt, er ifølge Unity, at folk mangler en grundlæggende viden om, hvordan man kan skabe noget med it og teknologi.

Og den viden vil de meget gerne være med til at give videre til næste generation, hvilket der er et stort behov for.

”I takt med at teknologier bliver mere og mere intuitive, så kommer børn også længere og længere væk fra det at kunne skabe noget reelt indhold med teknologi. Det skal vi have vendt, så børn lærer at producere det kreative indhold og starte små nye virksomheder, som kan blive store og skabe vækst i samfundet,” udtaler Martin Exner, Cofounder og underviser i Coding Class.

Founding partners

Derfor er IT-Branchen gået sammen med en række medlemsvirksomheder, Københavns Professionshøjskole, Fredericia Kommune, Furesø Kommune, Høje Taastrup Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune, Aarhus Kommune, Styrelsen for IT- og Læring og Coding Pirates for at få vores vision til at blive til virkelighed.

De primære Støtter af Coding Class kalder vi Coding Class Angels. Disse er: SAP, Microsoft, NNIT, TDC, KMD, Jobindex, Zibra, Dansk Erhverv og SimCorp

Herudover har nogle virksomheder støttet projektet økonomisk. Disse er: Unik, Siteimprove, ATEA, HPE og DXC.