Sparede 60-70 procent ved at lægge kontoret op i skyen

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) sparede 2/3 af deres it-budget ved allerede i 2012 at lægge deres løsning op i skyen.

Sparede 60-70 procent ved at lægge kontoret op i skyen

FRI er en brancheforening for ca. 300 rådgivende ingeniørvirksomheder, der dækker omkring 90 procent af den samlede branche og beskæftiger 28.000 medarbejdere.

Med et lille sekretariat på 12 ansatte, men med både dokumenthåndterings-, medlems- og ERP-systemer, havde de over årene opbygget en kompleks, dyr og krævende infrastruktur med bl.a. fire fysiske og et antal virtuelle servere i drift.

En løsning der som sådan fungerede fint, men som var begyndt at give for meget vedligehold, administration og nedetid.

FRI traf derfor i 2012 den modige beslutning at lægge hele deres infrastruktur op i skyen. De kasserede kort og godt alle servere og hardware, og beholdt kun deres klientmaskiner, hvorefter alt andet blev lagt op i en cloud-løsning. På de otte år der er gået, siden FRI flyttede i skyen, har driften været stabil og effektiv. Og antallet af serverudskiftninger og opgraderinger været nul!

I dag bliver en stor del af deres systemer og daglige arbejdsgange håndteret i skyen og via en Microsoft løsning, der håndterer både deres ERP, mail, kalender og dokumenthåndtering.

Cloud-løsningen har ikke bare sparet omkring 60-70 procent på it-budgettet, men har også fået deres it-leverandør til at stå for den daglige administration, service og overvågning af infrastrukturen.

På den måde har FRI fået frigjort både tid og ressourcer til at kunne håndtere deres medlemmer, og har samtidig fået en løsning, der hurtigt kan skaleres op og ned efter behov.

Den cloudbaserede infrastruktur samt Microsoft løsningen er leveret af Exato (nu en del af Dustin).