Sådan søger du kapital til skalering

Kommercielt modne virksomheder, der står over for internationalisering, er ved at få øjne op for kapitalmulighederne i USA, hvor der både er masser af investeringslyst og tradition for høje værdiansættelser.

Kapital

Med de mange muligheder der i dag eksistere for at søge kapital, kan det være svært at overskue, hvordan man helt konkret kommer i gang. 

”Der var engang hvor man benyttede de traditionelle finansieringsmuligheder såsom banker og offentlige ordninger når man skulle have finansieret sin virksomhed, men gennem de seneste år er mange begyndt at benytte sig af de mere alternative finansieringsmuligheder, som der er ganske mange af,” siger Carsten Færge, founder og CEO hos CompanyCapital

Bl.a. er et stigende antal virksomheder gennem de seneste år begyndt at kigge på mere internationale finansieringsmuligheder, og her er især USA et attraktivt sted for danske virksomheder at søge kapital.  

”I 2018 blev der foretaget ca. 5000 handler til en samlet værdi af godt $713 mia. fra amerikanske investorer verden over, og af dem gik $175 mia. til det Europæiske marked. Netop disse tal viser, at de amerikanske investorer ser potentiale i europæiske virksomheder,” udtaler Carsten Færge. 

I 2018 fik hele 134 virksomheder i Norden kapital fra US investorer.  

Tre gode råd til at søge kapital i USA 

At finde kapital i et internationalt marked giver enorme muligheder for danske virksomheder, men det kan også være en svær proces at overskue. 

Vi har derfor samlet tre gode råd, hvis du overvejer etablering eller skalering i USA. 

Overvej hvilken type kapitalpartner du søger 

”Når man står og skal finde kapital, er det vigtigt at man gør sig nogle overvejelser om, hvilken type kapitalpartner man gerne vil have ind i sin virksomhed. Der er mange typer af investorer og kapital i forskellige klasser, så det er vigtigt man vælger den type der matcher med ens virksomhedsstrategi og fremtidige strategiske tiltag,” udtaler Carsten Færge. 

Tænk over om dit produkt passer ind på det amerikanske marked 

”Når man søger efter amerikanske investorer til ens virksomhed, er det enormt vigtigt at man kan anskueliggøre, at der er efterspørgsel efter ens produkt på det amerikanske marked, samt at produktet kan skabe værdi på markedet – og at der måske allerede er kunder i USA vil være en yderligere fordel,” fortæller Carsten Færge.   

Gør det klart hvad værdien af din virksomhed er  

”Når man skal onboarde en investor til sin virksomhed, er det vigtigt at værdien af ens virksomhed er fastsat realistisk, men gerne ambitiøst. Amerikanske investorer er vandt til høje værdiansættelser, så det er helt tilladt at have lidt højere forventninger når man sigter efter amerikansk kapital,” siger Carsten Færge. 

Få professionel hjælp til finansiering 

For at hjælpe dig på vej med kapital til din virksomhed, har IT-Branchen indgået i et samarbejde med CompanyCapital, som forbereder og hjælper virksomheder med at skaffe kapital i USA. 

”I Company Capital har vi et unikt og stærkt netværk af amerikanske investorer, som vi gennem det seneste halvandet år har arbejdet intensivt på at udbygge. Vi har bl.a. haft løbende dialog med over 255 investorer i forskellige klasser,” udtaler Carsten færge og slutter. 

”Udover et stærkt netværk har vi erfaringen og værktøjerne til at forberede virksomhederne til at møde amerikanske investorer og tilbyder bl.a. et kort indledende samarbejdsforløb, som vi kalder Screening & Kvalificering, der omfatter:” 

  • 3-4 siders forretningsoverblik 
  • kvalificering af casen 
  • CompanyCapitals vurdering og forslag til kapitalmodel og køreplan for videre samarbejde. 

Normalvis koster screening og kvalificering 50.000kr, men som medlem af IT-Branchen er prisen 38.000kr + moms. 

Vil du vide mere? 

Du kan læse mere om ovenstående tilbud i dette korte oplæg, eller finde mere information om dine muligheder på vores rabatside.  

Har du andre spørgsmål er du velkommen til at kontakte Bjørn Borre, Direktør for forretning og medlemsservice.