Rekordomsætning i it-branchen

Der er grund til jubel og optimisme i den danske it-branche, der med 223 mia. kr. igen sætter omsætningsrekord.

Den positive udvikling, man har set i branchen igennem de sidste par år, fortsatte i 2017. Det viser seneste tal fra Danmarks Statistik.

Således viser tallene, at der i 2017 blev slået rekord med en samlet omsætning for branchen på over 223 mia. kr. Dermed blev det tidligere rekordår fra 2016 slået med 9,5 mia. kr.

“It-branchen er en god indikator på, hvordan det går med digitaliseringen af Danmark. Når det generelt går godt med økonomien, investeres der i digitale løsninger, mens man i krisetider tydeligt kan se, at it-investeringerne stopper op. Og lige nu kører dansk erhvervsliv for fuld blus, hvilket betyder at der investeres i digital innovation,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Men også eksporten har det godt, og stod i 2017 for 34,3% af den samlede omsætning.

“For 10 år siden var det kun 19 % af omsætningen, der kom fra eksport, så vi er som branche blevet langt bedre til at eksportere vores digitale produkter. Det betyder, at vi er blevet langt mere konkurrencedygtige, hvilket lover godt for en dansk fremtid som digital producent,” udtaler Birgitte Hass.

Tæt på ansættelsesrekord

Tallene for beskæftigelsen i den danske it-branche bringer også godt nyt. Her fremgår det, at it-branchen i sidste kvartal af 2017 havde 87.219 ansatte, blot 9 personer færre end den historiske topbeskæftigelse fra 3. kvartal af 2008.

Den månedlige gennemsnitsløn for en ansat i it-branchen lå i 2017 på 48.324 kr.